Carregant...

Translació d'arena de la platja a un camp de conreu, 1973 (1992)

Fotografia, 4 Fotografies de 38 x 58 x 3 cm c/u

Translacions comprèn un conjunt de fotografies que recullen accions realitzades l’any 1973 en diversos espais naturals. La primera acció, que es va dur a terme al Parc de la Ciutadella, va consistir a pintar la closca d’uns cargols amb pigments de colors. La segona va tenir lloc a la platja de Premià de Mar i es tractava de fer flotar al mar una superfície d’herba d’uns quatre metres quadrats, amb l’ajuda d’una petita barca de rems. La tercera, desenvolupada a Sant Martí d’Empúries, va ser el trasllat de la sorra d’unes dunes de platja a un camp de conreu. Aquests treballs mostraven com opera un element natural sense ser transformat fora del seu context. En una altra d’aquestes accions, titulada Dona-arbre, Fina Miralles es va plantar a si mateixa com un arbre. L’artista va enfonsar les dues cames gairebé fins a la cintura a la terra d’un prat de Sant Llorenç del Munt. Amb aquests gestos l’artista es pregunta què implica la pertinença a alguna cosa, com es capgira l’ordre d’allò que ve donat i on és el límit del que està establert.


Fitxa tècnica

Títol original:
Translació d'arena de la platja a un camp de conreu
Número de registre:
0504
Artista:
Miralles, Fina
Data de creació:
1973 (1992)
Any d'adquisició:
1997
Estat:
En préstec
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia cromogènica
Dimensions:
4 Fotografies de 38 x 58 x 3 cm c/u (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya. Col·lecció Nacional d'Art
Copyright:
© Fina Miralles
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.