Imagen

Francesc Torres (Barcelona, 1948), pioner del llenguatge de la instal·lació, reflexiona críticament sobre les diverses manifestacions de la cultura, la política, la memòria i el poder. La seva obra també explicita una declaració sobre la posició de l'artista davant de la societat: la relació entre individu i col·lectivitat, el paper del discurs polític en relació amb l'acció social i el conjunt de creences rebudes. Una de les constants de la seva obra és la memòria com a territori de construcció política.

Aquesta publicació, originalment escrita en castellà, presenta un conjunt de referents vitals, iconogràfics i objectuals que ens permeten aprofundir en l’univers vital i crític de l’artista. Amb aquest text Torres recupera els elements i les connexions existents entre les vivències, imatges i objectes que l’acompanyen des de la infantesa.

Aquest Quadern portàtil es publica amb motiu de la instal·lació específicament concebuda per Francesc Torres, del 10 de març a l’11 de setembre del 2018.

Traducció al català de Mireia Carulla.

L’artista s’ha d’enfrontar al que és desconegut amb un tarannà positiu i clavar-hi queixalada sense por
Eduardo Chillida