Us donem la benvinguda al nostre diari de confinament

A vegades l’art s’avança a la vida. Els i les artistes de la col·lecció MACBA ens acompanyen amb experiències de distanciament del món i amb obres que porten implícita una proposta d’acció. Una topografia d’experiències possibles en dies de confinament. Dia a dia, des del MACBA, l’art t’acompanya.

Veure més

Imprescindibles

Aprendre a imaginar-se. Sobre pedagogies i emancipació
Per crear nous mons, lluitar per altres formes de vida i construir configuracions socials diverses, primer cal imaginar-los. En tot procés emancipador la imaginació hi té un paper crucial, i ha de ser exercitada i posada en pràctica com una forma no sols de resistència, sinó també de transgressió; com la capacitat crítica de connectar elements aparentment dispersos o distants entre si.

El nostre record per Arnau Puig

A finals dels anys quaranta, en plena grisor del franquisme, el grup Dau al Set va va voler eixamplar el restringit panorama cultural barceloní i recuperar la tradició de l’avantguarda artística catalana. Una iniciativa que va tenir l'encert d'aplegar artistes i també intel·lectuals, com el llavors jove Arnau Puig, que va col·laborar amb Brossa, Cuixart, Ponç, Tàpies i Tharrats. Des de llavors, es va situar com a crític d'art destacat, persona implicada en múltiples causes per la cultura i un referent fins avui.

Col·lecció

Vistes de "Un segle breu: Col·lecció MACBA". Foto: Dani Cantó
Vistes de "Un segle breu: Col·lecció MACBA". Foto: Dani Cantó
Vistas de Un siglo breve: Colección MACBA. Foto: Dani Cantó
Vistas de Un siglo breve: Colección MACBA. Foto: Dani Cantó

La Col·lecció MACBA se centra en l’art del període que va des de la segona meitat del segle XX fins a l’actualitat. Tanmateix, comença amb obres seleccionades de les avantguardes dels anys vint per establir el nucli central al voltant del 1968, any que va transformar radicalment el paradigma de l’art contemporani.

Explora la Col·lecció →

Mira i escolta

"Fons #04: Àngels Ribé"
Recorregut per la trajectòria de l’artista a partir de diverses converses i de la documentació generada durant la producció de l'exposició "En el laberint. Àngels Ribé, 1969-1984" al MACBA.
Sempre s’arriba a quelcom que no es pot pintar.
Dieter Roth