Activitats categoria

Parlem de Col·lecció

Visita comentada

20 oct. al 29 des. 2018

18 h

.

.

Parlem de... Un segle breu: Col·lecció MACBA amb Domènec, Antònia M. Perelló i Tania Safura Adam i Beatriz Leal Riesco

El programa Parlem de vol generar espais de debat, a partir de les exposicions del museu, entre diferents agents i artistes de la ciutat i el públic que ens visita. És un espai de trobada que entén les exposicions com a poderosos dispositius activadors de la imaginació i generadors de discursos que sovint excedeixen les lectures previstes per la institució o preconcebudes per l’equip curatorial.

Un segle breu: Col·lecció MACBA proposa un recorregut cronològic per la Col·lecció MACBA des de 1929 fins a l’actualitat. Inclou moltes de les obres més emblemàtiques de la Col·lecció, en un seguit d’àmbits dedicats a les etapes i moments més significatius. Comissariada per l’equip del MACBA, posa èmfasi en les presentacions i experiències canviants de l’art a través de les nou dècades que conformen aquest «segle breu».

*Foto: Sanja Iveković "Paper Women", 1976-1977

Programa

20 D'OCTUBRE, a les 18 h: Parlem sobre la ciutat en la Col·lecció amb Domènec, artista. Dins del marc de Ciutat oberta. Biennal del pensament.

3 DE NOVEMBRE, a les 18 h: Parlem de La Lutte continue. Les revoltes de 1968 en la Col·lecció MACBA amb Antònia M. Perelló, cap de la Col·lecció MACBA
Les revoltes de 1968 van suposar una crítica als valors burgesos i al capitalisme. En pocs anys, es va produir una profunda inversió de valors que es va manifestar en llocs molt diversos d’arreu del món.
L’art va exercir un paper destacat en la revolta d’estudiants i obrers als carrers de París el Maig del 68. El cartellisme, el collage, els materials procedents de la publicitat i l’estètica pop es van posar al servei de la crítica política i la denúncia moral. Aquesta efervescència no va afectar només França, sinó que va tenir paral·lelismes arreu del món.

29 DE DESEMBRE, a les 18 h: Parlem d’Hydra Decapita, obra de The Otolith Group dins de la Col·lecció MACBA amb Tania Safura Adam, productora musical i Beatriz Leal Riesco, comissària

CULTURA

Inscripció

Entrada: Gratuïta amb inscripció prèvia.

Inscripció Accedeix-hi directament fent clic al botó.

Les persones no inscrites prèviament que hi vulguin participar, si queden places disponibles, cal que facin la inscripció a la recepció del museu. Accés per ordre d'arribada fins a completar l'aforament.

Disposem de bucles magnètics individuals (sol·liciteu-los a recepció). També podeu sol·licitar recursos d’accessibilitat visual (materials tàctils, audiodescripcions i acompanyament durant l’activitat). Més informació sobre visites guiades i altres recursos d’accessibilitat aquí.

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

Informació de contacte

Inscripció Accedeix-hi directament fent clic al botó.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Àudios

Documents

Activitats

Exposicions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.