Dissabte, 18 de setembre de 2021

El metanoise fa referència a metadades considerades irrellevants. És present als sistemes que no tenen un vocabulari controlat, i pren forma de faltes d’ortografia, etiquetes de broma o termes que només entén una petita comunitat de persones. Però què significa etiquetar documents? Quines implicacions polítiques conté? La folksonomia mola o no serveix per a res? Descrivint el món, l’estem fent? Aquestes preguntes són el motor de l’activitat, que prendrà com a punt de partida el cas d’estudi de l’elaboració col·lectiva del vocabulari de paraules clau comú que fa servir l’arxiu històric del museu.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.

Aquest taller forma part del programa públic de Coses que passen, un projecte d’Enric Farrés Duran, que combina el seu treball artístic amb la docència universitària i projectes editorials independents. Amb motiu del 25è aniversari del MACBA, Enric Farrés Duran ha desenvolupat un projecte amb l’arxiu històric del museu. A través d’un procés d’investigació, l’artista s’ha deixat travessar per l’arxiu, revisant els límits de les seves definicions per mostrar-ne les entranyes específiques.

Paloma Gueilburt forma part de l’equip de l’arxiu del MACBA des del 2014, en què s’encarrega de la coordinació del projecte del Repositori Digital del MACBA. Actualment, a banda de ser tècnica del Repositori, cataloga i coordina la digitalització de materials allotjats a l’arxiu (els fons cedits per l’artista Esther Ferrer i els del col·lectiu artístic Video-Nou).

Elisabet Rodríguez és la responsable del fons històric del MACBA. Al llarg de la seva carrera ha treballat en diversos arxius i biblioteques tant públics com d’institucions privades, entre d’altres, la Biblioteca de Catalunya, la biblioteca de la Casa Museu Gaudí i l’arxiu de la Sagrada Família.

Metanoise party - Taller Coses que passen

Exposició