D'11.30 a 13 h

Diferents espais del museu

A partir d’una estructura especialment dissenyada per a aquest taller, farem un exercici d’expansió de les tècniques tèxtils. Canviarem l’escala manual de la costura per intervenir una gran superfície de tela en la qual farem aparèixer una altra cartografia sobre el fet de fer juntes, tot respectant, això sí, les distàncies de seguretat que ens acompanyen en aquests temps que vivim. Amb tècniques diverses, tallant i tornant a muntar, brodant i teixint, a través del collage o amb l’ús d’elements decoratius, anirem desfilant les nostres idees preconcebudes sobre el tèxtil i les seves possibilitats expressives i comunicatives.

A càrrec de Vanesa Varela, artista.

Vanesa Varela (Lugo, 1979) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Vigo. El 2006 es va traslladar a Barcelona, ​​on va cursar el màster en Produccions artístiques i recerca. El seu interès s’ha desplaçat de la creació d’objectes artístics a la intervenció d’objectes quotidians (especialment peces de roba) que continuen –encara que resignificats– funcionant com a tals. També ha passat a formar part de la seva pràctica la creació de tallers i altres espais de trobada com a punt de partida per a l’elaboració de narracions col·lectives. Ha exposat a l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró (2019), a l’Arts Santa Mònica (Convocatòria Ingràvid, 2014) i a la Sala d’Art Jove (2010). Paral·lelament ha participat en una petita editorial de llibres d’artista, Ediciones Modelo (2010-2012), i en el col·lectiu d’art i activisme Enmedio, amb el qual ha desenvolupat propostes com les jornades «Cómo acabar con el Mal» (2012). Durant els últims anys ha col·laborat amb el grup de costura Niu d’aranyes, el Grup de Mitja Subversiva i el Grup de Teler de cintura del Banc Expropiat. Durant el curs 2019-2020 formarà part del programa EN RESiDÈNCiA a l'institut Doctor Puigvert.

Foto: Ariadna Guiteras

Programa

Preu: 3 € per participant (tant adults com infants). Gratuït amb carnets Família i Amic. 2€ per participant (tant adults com infants) acreditant situació de discapacitat.

Us suggerim que vingueu amb roba còmoda.

Informació i reserves dels serveis d'accessibilitat: educacio [at] macba [dot] cat

educacio [at] macba [dot] cat
Tel. 93 412 14 13