Divendres, 19 de novembre del 2021

En aquesta sessió conversarem amb Jordi Mitjà (Figueres, 1970) sobre la seva relació amb els llibres i altres tipus de suports editorials com a lector, com a col·leccionista, com a editor o com a artista-productor. Des dels inicis de la seva trajectòria, Mitjà ha fet ús de l’edició per posar en joc els materials amb què sovint treballa, com els extrets de la vida quotidiana i que amaguen situacions, imatges o experiències, o materials d’arxius. Al costat d’altres mitjans com la fotografia, la performance, l’escultura o l’escriptura, les publicacions apareixen com a necessitat en el cos de treball de l’artista: a vegades com a fragments de projectes expositius, d’altres com a autopublicacions, d’altres com a projectes editorials o com a catàlegs. En tots ells, un procés de treball complex, obsessiu i volgudament dislèxic ha portat l’artista a experimentar amb els límits i les característiques de l’edició, la qual cosa ha donat lloc a una extensa i excepcional producció de publicacions d’artista.

L'activitat és presencial a l'Auditori Meier del MACBA, però també pots seguir-la en directe des de la pàgina web del museu i al canal de YouTube.

El que pot un llibre és un cicle de trobades amb artistes, editors i persones del context artístic més proper que escriuen llibres i que ens donaran a conèixer el que s’amaga o es pot arribar a amagar rere les seves publicacions.

A càrrec d'Anna Pahissa, gestora cultural, editora i especialista en publicacions d’artista.

El que pot un llibre 16, amb Jordi Mitjà

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68