Dijous 23 de gener, 6 i 27 de febrer de 2020

El programa Parlem de... vol generar espais de debat, a partir de les exposicions del museu, entre diferents agents i artistes de la ciutat i el públic que ens visita. És un espai de trobada que entén les exposicions com a poderosos dispositius activadors de la imaginació i generadors de discursos que sovint excedeixen les lectures previstes per la institució o preconcebudes per l’equip curatorial.

Vistes de l'exposició "Charlotte Posenenske: Work in Progress". Foto: Miquel Coll

Programa

Els dijous a les 18:30 h

 

23 de gener

Parlem de masturbar l’existència amb Roger Bernat, director d’escena.

No té sentit anar sol a veure l’obra de Posenenske. Només hauria d’estar permès anar-hi en grup. Més enllà del que etzibava Michael Fried, l’obra de Posenenske és, efectivament, molt teatral. No té sentit fer espectacles per a un sol espectador: cal que hi hagi un públic. El teatre és, al cap i a la fi, microcosmos i laboratori d’allò que és col·lectiu. Si l’art de postguerra provava de reconstruir la subjectivitat a partir del cos de l’artista màrtir o l’artista mèdium i interpel·lava l’espectador com a individu, a partir dels anys seixanta és el cos social el que l’art prova de reconstruir. I és convidant el públic a refer els seus objectes –una activitat fonamentalment inútil– que Posenenske qüestiona de quines maneres la col·lectivitat aspira a reconstruir-se –una preocupació bàsicament existencial.

6 de febrer

Parlem de NI D, NI E amb Andrea Valdés, escriptora.

NI D, NI E consisteix en un conjunt de textos que es llegiran in situ, reprenent algunes de les inquietuds de Charlotte Posenenske, que Andrea Valdés desenvoluparà a la seva manera, mentre intenta trobar un títol alternatiu a les obres que més la interpel·len com una manera d’acostar-s’hi i personalitzar-les. Així doncs, parlarà de com es veuen les ciutats des de la finestra d’un cotxe pensant en Marguerite Duras o les pel·lícules de Hitchcock, de les portes i dels moviments que inciten segons si són giratòries, corredisses, automàtiques o d’emergència… i de la decisió d’abandonar l’art i fer-ho precisament per escrit, com una decisió que queda.
27 de febrer

Parlem de Charlotte amb Burkhard Brunn (en anglès).

El Dr. Burkhard Brunn, nascut a Berlín el 1936, és sociòleg i escriptor, i viu i treballa a Frankfurt (Alemanya). Ha escrit una gran quantitat de textos sobre cultura i art i conferències sobre artistes contemporanis i temàtiques que tenen a veure amb l’art i la societat.

Vidu de Charlotte Posenenske, és l’hereu i el gestor del seu llegat. Treballa com a comissari de moltes de les exposicions de la seva obra a Europa i escriu sobre la producció de l’artista.    

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68. 


Exposició


Continguts relacionats

Activitats

Àudios

Parlem de NI D, NI E amb Andrea Valdés, escriptora.
Parlem de Charlotte amb Burkhard Brunn (en anglès).

Publicacions