Dijous 23 de gener, 6 i 27 de febrer de 2020

El programa Parlem de... vol generar espais de debat, a partir de les exposicions del museu, entre diferents agents i artistes de la ciutat i el públic que ens visita. És un espai de trobada que entén les exposicions com a poderosos dispositius activadors de la imaginació i generadors de discursos que sovint excedeixen les lectures previstes per la institució o preconcebudes per l’equip curatorial.

Vistes de l'exposició "Charlotte Posenenske: Work in Progress". Foto: Miquel Coll

Programa

Els dijous a les 18:30 h
 
23 de gener

Parlem de masturbar l’existència amb Roger Bernat, director d’escena.

No té sentit anar sol a veure l’obra de Posenenske. Només hauria d’estar permès anar-hi en grup. Més enllà del que etzibava Michael Fried, l’obra de Posenenske és, efectivament, molt teatral. No té sentit fer espectacles per a un sol espectador: cal que hi hagi un públic. El teatre és, al cap i a la fi, microcosmos i laboratori d’allò que és col·lectiu. Si l’art de postguerra provava de reconstruir la subjectivitat a partir del cos de l’artista màrtir o l’artista mèdium i interpel·lava l’espectador com a individu, a partir dels anys seixanta és el cos social el que l’art prova de reconstruir. I és convidant el públic a refer els seus objectes –una activitat fonamentalment inútil– que Posenenske qüestiona de quines maneres la col·lectivitat aspira a reconstruir-se –una preocupació bàsicament existencial.

6 de febrer

Parlem de NI D, NI E amb Andrea Valdés, escriptora.

NI D, NI E consisteix en un conjunt de textos que es llegiran in situ, reprenent algunes de les inquietuds de Charlotte Posenenske, que Andrea Valdés desenvoluparà a la seva manera, mentre intenta trobar un títol alternatiu a les obres que més la interpel·len com una manera d’acostar-s’hi i personalitzar-les. Així doncs, parlarà de com es veuen les ciutats des de la finestra d’un cotxe pensant en Marguerite Duras o les pel·lícules de Hitchcock, de les portes i dels moviments que inciten segons si són giratòries, corredisses, automàtiques o d’emergència… i de la decisió d’abandonar l’art i fer-ho precisament per escrit, com una decisió que queda.
27 de febrer

Parlem de Charlotte amb Burkhard Brunn (en anglès).

El Dr. Burkhard Brunn, nascut a Berlín el 1936, és sociòleg i escriptor, i viu i treballa a Frankfurt (Alemanya). Ha escrit una gran quantitat de textos sobre cultura i art i conferències sobre artistes contemporanis i temàtiques que tenen a veure amb l’art i la societat.

Vidu de Charlotte Posenenske, és l’hereu i el gestor del seu llegat. Treballa com a comissari de moltes de les exposicions de la seva obra a Europa i escriu sobre la producció de l’artista.    

 

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68. 


Exposició


Continguts relacionats

Activitats

Àudios

Parlem de NI D, NI E amb Andrea Valdés, escriptora.
Parlem de Charlotte amb Burkhard Brunn (en anglès).

Publicacions

El blau protegeix el blanc de la innocència. El blau s’emporta el negre. El blau és la foscor feta visible.
Derek Jarman