al

P2P D’igual a igual es planteja com un laboratori per reflexionar sobre el poder de l’experimentació a l’aula a partir de diverses pràctiques artístiques. És també una proposta per compartir els processos de formació del professorat amb els alumnes en un viatge d’anada i tornada de l’escola al museu. El programa es fonamenta en la idea que en qualsevol procés de transmissió es produeix una apropiació i una subversió del que s’ha rebut. En aquest sentit, el taller no pretén oferir receptes, sinó partir d’una pràctica artística per transformar-la, posar-la en comú en l’espai educatiu i retornar-la, d'una altra manera, a la resta dels docents i a l’artista.

Cada taller consta de tres parts: la primera sessió, que té lloc al MACBA, consisteix en una presa de contacte amb l’artista convidat per entaular diàlegs i dur a terme diversos exercicis, accions i desafiaments proposats per l’artista. La segona part, que el professor fa pel seu compte, té com a objectiu traslladar a l’aula les propostes explorades en el museu, per experimentar amb l’alumnat els continguts i les metodologies treballades. Aquestes propostes hauran de ser desenvolupades, reapropiades i retransmeses als alumnes, convidant-los a participar-hi, i retornades al museu al cap de dues setmanes a la tercera part del taller, una sessió en què es comenta l’experiència del centre amb el mateix artista i amb els altres docents.

Després del treball del curs passat al voltant del llenguatge amb Ignasi Aballí, Daniela Ortiz, María Salgado i Los Torreznos, en aquesta segona edició els tallers adopten com a fil conductor la reflexió a partir del cos, el lloc, la memòria i l'acció. Comptarem amb la participació de Francesc Abad, Anna Moreno i Amaranta Velarde, artistes que aborden el tema des de perspectives molt diverses però que comparteixen l'element processual i de recerca com a vector per a la seva pràctica creativa. La relació del cos amb l’objecte, la dimensió política i la història esdevenen així els fils conductors d’aquest any.

Foto Miquel Coll

Programa

DEL 24 DE GENER AL 7 DE MARÇ
Lloc: Aula 0

-1a sessió: Francesc Abad: dimecres 24 i 31 de gener de 18-20.30h
-2a sessió: Anna Moreno: dimarts 6 i 13 de febrer de 18-20.30h
-3a sessió: Amaranta Velarde: dimecres 28 de febrer i 7 de març de 18-20.30h

educacio [at] macba [dot] cat
Tel. 93 412 14 13
Se suposa que els objectes tenen el caràcter objectiu dels productes industrials. No pretenen representar res més que allò que són. La categorització prèvia de les arts ja no existeix.
Charlotte Posenenske