al

El dissabte 17 i el diumenge 18 de maig coincideixen dues ocasions especials del calendari cultural: la Nit dels Museus i el Dia Internacional dels Museus. Per aquest motiu, el MACBA oferirà una jornada de portes obertes amb horari especial de 7 del vespre a 1 h de la matinada del dissabte i de 10 del matí a 7 del vespre del diumenge amb un programa d'activitats variat i per a tothom. Apropa’t i descobreix tot el que el MACBA et pot oferir.

BAR-TERRASSA "POPUP"
El MACBA obre un bar-terrassa al seu podi, davant de la façana principal. Aprofiteu l’ocasió per gaudir d’un lloc privilegiat de Barcelona en una jornada especial. Estarà obert dissabte de 12 del matí a 1 de la matinada i diumenge de 10 del matí a 6.30 de la tarda.

PIULA, FOTOGRAFIA I GUANYA. Concurs #bcnesmuseu
Comparteix a Twitter la teva experiència durant la Nit dels Museus amb l’etiqueta #bcnesmuseu. I si el que t’agrada és fer fotos, comparteix-les també amb #bcnesmuseu a Twitter i Instagram, i participa en el concurs BCN Cultura FotoMòbil.


Programa

TOT EL CAP DE SETMANA
JORNADA DE PORTES OBERTES
Dissabte a partir de les 19 h
Diumenge de 10 a 19 h

VENDA ESPECIAL: MACBABOOKS A 6 EUROS
Dissabte 17 i diumenge 18, en el hall del Museu hi trobaràs una àmplia selecció de publicacions al preu únic de 6 euros. És una bona ocasió per adquirir títols sovint difícils de trobar.
Dissabte 17 de 10 del matí a 1 de la matinada
Diumenge 18 de 10 del matí a 7 la tarda

PRESENTACIONS A LES EXPOSICIONS
Al llarg dels dos dies el MACBA ha programat en horari ininterromput presentacions especials de les seves exposicions temporals. Al replà de cada planta del Museu, i cada trenta minuts, els educadors faran visites introductòries a les exposicions.
Dissabte 17 de 7 de la tarda a 12.30 de la nit
Diumenge 18 de 10 del matí a 6.30 de la tarda

DISSABTE 17 DE MAIG
De 12 del matí a 1 de la matinada sessions de DJs a la terrassa del MACBA
A les 12 h Alumnes 1418; A les 13 h Tutu & Lucient; A les 15 h Bradien (DJ Set); A les 17 h Invaders DJs; A les 19 h Lester; A les 21 h Wooky (DJ Set); A les 23 h bRUNA (DJ Set).

De 17 a 22 h Al carrer. Dia internacional dels museus. Habitació 1418
Parafrasejant el grup Fira i el seu «Em posen els museus», l'Habitació 1418 fa les maletes i abandona el seu espai habitual. Visitarem les instal·lacions de tots dos centres: Metamorfosis (CCCB) i La realitat invocable (MACBA) seran les dues parades d’aquest microtour. Visites dinamitzades i una excusa per conèixer, investigar i –per què no?– sortir a respirar una mica d’aire fresc.
Planta baixa del Centre d'Estudis i Documentació

21.30 hArquitectures en moviment. MACBA es viu
Lipi Hernández, directora de Malqueridas, ens presenta el dispositiu coreogràfic Arquitectures en moviment. Una posada en escena que reflexiona sobre la condició del cos com a mitjà de comunicació per antonomàsia.
«Qualsevol moviment, reflexiu o no, d'una part o de la seva totalitat, que emprem per comunicar un missatge, forma part del llenguatge del cos» (Tomás Motos, 1983).
Atri del Museu

De 22 a 3 h La nit dels espiadimonis
La nit convida a una desena de poetes i artistes a inventar una instal·lació sonora i performativa en diàleg amb un conjunt de peces audiovisuals que provenen tant de la Col·lecció del MACBA com d’altres fonts. Aquesta primera nit inicia un nou format d’activitat pública, lloc d’encontre entre la festa i l’assemblea, d’allò popular i de la crítica, del teatre i de l’acadèmia, de la plaça pública i del museu.
Capella MACBA

DIUMENGE 18 DE MAIG
De 10 a 15 h MACBA EN FAMÍLIA - A través...
Gran taller familiar on descobrireu com l'art contemporani juga a sorprendre l'espectador i l'implica activament en l'obra.
A partir de l'exposició Just davant nostre, ens aproximarem a la feina d'artistes de totes dues ribes de la Mediterrània. Durant l'itinerari, i seguint una sèrie d'instruccions de l'artista Jordi Ferreiro, interactuarem amb les instal·lacions, examinarem un enorme grafit, i rastrejarem els misteris d'obres realitzades amb llum, so i materials de rebuig.
Us proposem que feu vostres tots aquests materials, per dur a terme una nova proposta personal, experimental i col·lectiva.
Horari ininterromput de 10 a 15 h. Atri del Museu. Aforament limitat. Sense inscripció prèvia.

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 46 81
programespublics [at] macba [dot] cat