Dibujo publicación de Itxaso Corral

En aquesta temporada de tallers En família, dirigida per Itxaso Corral, volem invocar la tendresa: posar-nos tendres, toves, recents, inexpertes, encara per fer. Aventurar-nos en allò que és tremolós perquè acaba de néixer i deixar que els nostres cossos es moguin empàtics i curiosos, amables.

Hem convidat un seguit d’artistes perquè rondin la idea de tendresa des de diverses perspectives: explorarem les possibilitats “tendres” dels nostres cossos i els seus moviments, de l’espai, l’arquitectura, el paper, de les nostres paraules i històries.

Si a l’anterior temporada les mans van ser el fil connector dels diferents tallers i ens van permetre explorar possibilitats diverses d’escoltes i connexions tàctils, en aquesta ocasió, la tendresa ens acompanyarà com a pregunta sobre les seves potències i possibilitats, qüestionant-nos sobre com escoltar i apropant-nos a allò que encara s’ha de “desplegar”.

Comissariat i coordinat per Itxaso Corral Arrieta, artista performativa, investigadora i educadora.


En família, aquest “estar a gust” simplement pel plaer de trobar-nos i de compartir-nos de la manera més senzilla. Des del programa En família del MACBA, proposem espais-temps d’aquest “ser-hi per gust”, on assajar formes noves i inesperades de relacions i solidaritats. Són propostes que ens conviden a posar en moviment els nostres rols, practicant altres ritmes, desenvolupant altres maneres d’entendre, aprendre i crear col·lectivament al museu. Exploracions artístiques i educatives per a totes les edats, famílies expandides, amistats i acompanyaments diversos, perquè creiem que aquests moments de convivència múltiple són imprescindibles per a la construcció de nous imaginaris i nous vincles. Apostem per propostes d’artistes que ens permetin reflexionar amb el cos, tocar la paraula, conversar amb els objectes i escoltar l’espai. Són sempre exploracions en les quals compartir curiositats i desenvolupar noves connexions i escoltes dins d’un museu viu, en moviment. No ens centrem en el resultat final, sinó en la possibilitat de compartir cada petita sorpresa que anem descobrint a cada pas.

Sello de Calidad del Consejo de Innovación Pedagógica (CIP)