Imatge de nens fents manualitats

Aquests tentacles que s’insereixen directament al pols del nostre cor, extremitats que ens porten més enllà de nosaltres, les mans ens connecten amb el més quotidià i el més còsmic. Invoquem mans com a portal d’entrada, com a entrellaçament, com a tempteig, com a pregunta, com a invitació.

En aquesta temporada 2021-2022, comissariada per Itxaso Corral Arieta, ficarem les mans en masses i matèries inesperades; en la intuïció i la poesia; en l’espai, el so i la vibració; en el moviment de l’aigua dels nostres cossos. Acompanyades de diverses artistes que tenen la sensorialitat del que és artístic al centre de les seves investigacions, les nostres mans ens portaran d’aventura explorant possibilitats diverses d’escoltes i connexions tàctils.

Farem coses amb les mans perquè les mans no s’acaben als canells, sinó que connecten amb tots els nostres teixits i ens arriben fins als peus, i perquè aquests sensors vibrants plens de dits tenen moltes coses a explicar-nos sobre les maneres d’aprendre juntes.

Comissariat i coordinat per Itxaso Corral Arrieta, artista performativa, investigadora i educadora.


En família, aquest “estar a gust” simplement pel plaer de trobar-nos i de compartir-nos de la manera més senzilla. Des del programa En família del MACBA, proposem espais-temps d’aquest “ser-hi per gust”, on assajar formes noves i inesperades de relacions i solidaritats. Són propostes que ens conviden a posar en moviment els nostres rols, practicant altres ritmes, desenvolupant altres maneres d’entendre, aprendre i crear col·lectivament al museu. Exploracions artístiques i educatives per a totes les edats, famílies expandides, amistats i acompanyaments diversos, perquè creiem que aquests moments de convivència múltiple són imprescindibles per a la construcció de nous imaginaris i nous vincles. Apostem per propostes d’artistes que ens permetin reflexionar amb el cos, tocar la paraula, conversar amb els objectes i escoltar l’espai. Són sempre exploracions en les quals compartir curiositats i desenvolupar noves connexions i escoltes dins d’un museu viu, en moviment. No ens centrem en el resultat final, sinó en la possibilitat de compartir cada petita sorpresa que anem descobrint a cada pas.

Sello de Calidad del Consejo de Innovación Pedagógica (CIP)