al

Clean Room és una minisèrie de sis episodis en tres temporades. Aquesta primera temporada de Clean Room es va estrenar l’agost de 2012 a Berlín i ara es presenta per primera vegada a Barcelona.

Clean Room intenta canviar els paràmetres de les performances en viu a partir d’alguns dels procediments de les sèries de televisió, com ara estendre el desenvolupament de temes narratius en el temps o utilitzar la periodicitat en què els episodis són plantejats.

Al llarg de cinc dies es proposen dos episodis diaris, amb un dia lliure cada dos episodis. La intenció és crear expectatives i estimular la curiositat a partir dels elements dels episodis anteriors, generar tensió entre la repetició i nous elements i fomentar la lleialtat i la idea de generar un grup amb els espectadors.

Les situacions que es proposen a cada episodi s’adrecen als espectadors, el veritable tema d’aquesta primera temporada. Ells creen i comparteixen els seus coneixements a través de les experiències obtingudes en els diversos episodis, des dels aspectes individuals fins al que és col·lectiu.

Clean Room està concebut i dirigit per Juan Domínguez. Creat en col·laboració amb María Jerez, Sara Manente i Alice Chauchat.

Una producció de Juan Domínguez. Coproduït per Hauptstadtkulturfonds, Berlín. BUDA Arts Centre, Kortrijk. Amb el suport de Sommer Bar i Tanz Im August, Berlín.

Juan Domínguez és pallasso conceptual, cowboy musical, poeta model, narrador desfermat i curador del plaer. Com a creador en l’àmbit de la coreografia i les arts performatives, la seva obra explora la relació entre codis diversos i defensa la fusió entre ficció i realitat, utilitzant la primera per produir la segona i viceversa. Actualment treballa en la construcció de contextos que generin relacions més fermes i duradores a través de la continuïtat. També treballa en la idea de coautoria entre tots els agents involucrats en l’experiència estètica en viu. Entre les seves obres, destaquen El triunfo de la libertad, en col·laboració amb La Ribot i Juan Loriente (2014); Between what is no longer and what is not yet (2016); Avant-Garten, en col·laboració amb Arantxa Martínez (2017); i My Only Memory (2018). En els últims quinze anys ha comissariat diversos festivals i programes. Va ser director artístic del Festival In-Presentable/La Casa Encendida (2003-2012), codissenyador del Living Room Festival (2010-2013), co-comissari de les Picnic Sessions al C2M-Madrid (2013-2015) i codissenyador del Festival Avant-Garten a l’International Sommer Festival Kampnagel-Hamburg (2017), entre d’altres.
Clean Room

Programa

DEL 30 D'ABRIL AL 4 DE MAIG
Juan Domínguez. Happening en sis capítols Clean Room.
Lloc: Capella MACBA i sala d’exposicions Convent.
Preu únic dels 6 capítols: 15 €.

- Dimarts 30 d'abril, a les 20 h: Capítols I i II
- Dijous 2 de maig, a les 20 h: Capítols III i IV
- Dissabte 4 de maig, a les 20h: Capítols V i VI

NOTA: Clean Room es desenvolupa els dies 30 d'abril, 2 i 4 de maig, i a cada sessió se’n presenten dos episodis. Atès que es tracta d’una minisèrie que treballa per acumulació, és impossible experimentar-ne només una part. Per tant, l’entrada és única per als tres dies. En el cas de no poder assistir a la primera sessió, tampoc es podrà assistir a les sessions següents.

Entrades Accedeix-hi directament fent clic al botó.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68