al
El MACBA entra en diàleg un any més amb el Festival SÂLMON< per construir i obrir un seguit de propostes que des de diferents pràctiques artístiques ens fan qüestionar el nostre context més pròxim. Noves economies, afrofeminisme, decolonialisme i altres qüestions es posen sobre la taula des de la praxis i la teoria amb els col·lectius Makea Tu Vida i La Agencia, les activistes i investigadores Esther (Mayoko) Ortega i Lala Deheizelin i els artistes Pablo Esbert i Federico Vladimir.
En col·laboració amb:
Mercat de les flors
Festival SALMON<

Programa

DIMECRES 23 DE GENER, a les 19 h: La Cuina. Trobada amb els col·lectius Makea Tu Vida i La Agencia en el context del projecte La Cuina del MACBA.
Lloc: Aula 0
Durant la residència conjunta duta a terme els dies previs, ambdós col·lectius hauran experimentat amb estratègies i metodologies de treball compartides per trobar alternatives en les maneres de fer amb els altres. Compartiran amb el públic algunes de les seves conclusions.

Makea Tu Vida: Es defineixen com un col·lectiu de persones cansades i avorrides dels espais, equipaments i objectes estàndard que s’utilitzen i després es llencen, produïts sota la base de l’estètica, la plusvàlua i l’obsolescència per sobre de la funcionalitat, la sostenibilitat i les persones.
La Agencia: És una «extitució» de Bogotà que treballa des del territori de l’art i l’educació, al límit de la definició de les pràctiques artístiques i instituents.

DIMECRES 30 DE GENER, a les 19 h: Conferència d’Esther (Mayoko) Ortega
Lloc: Centre d'Estudis i Documentació del MACBA (CED)
Esther (Mayoko) Ortega és investigadora, activista i docent, centrada en afrofeminisme, estudis de ciència, tecnologia i societat (CTS) i estudis crítics de raça, gènere i sexualitats dissidents.

DIMECRES 6 DE FEBRER, a les 19h: Conferència de Lala Deheinzelin
Lloc: Centre d'Estudis i Documentació del MACBA (CED)
Lala Deheinzelin és futurista i especialista en noves economies. Pionera en economia creativa al Brasil i creadora del sistema Fluxonomia 4D i del moviment Criar futuros.

DIVENDRES 8 DE FEBRER, a les 18 h: Presentació de la peça en procés Hydra
Lloc:
Auditori del Convent dels Àngels.
Pablo Esbert i Federico Vladimir presenten la peça en procés Hydra, un exercici coral per a espais no-teatrals que explora com l’expressió individual és, al mateix temps, productora i produïda dins un grup. Una ficció que s’ha de mantenir col·lectivament, una criatura en moviment que sobrepassa els individus però que els necessita a tots i cadascun per existir.

Pablo Esbert i Federico Vladimir col·laboren junts des de 2014, creant ficcions especulatives per interrompre les narratives normatives hegemòniques. Actualment treballen en les Piezas Dragón, que indaguen en la relació entre automatització i ficció en pràctiques tan diferents com la natació sincronitzada o els jocs de rol.

Totes les activitats i conferències del Festival SÂLMON< són gratuïtes.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68