Dijous, 10 de març de 2022

Presentació del llibre Escenas catalanas: errancias antropológico-sexuales, a càrrec de la seva autora, Frau Diamanda (Héctor Acuña), amb la participació de Diego Falconí i Pol Comelles.

Escenas catalanas: errancias antropológico-sexuales és un projecte editorial realitzat el 2020 i publicat per Colectivo La Máquina. És un projecte d’escriptura travesti neobarroca en què s’incideix en una classe de deambular sexual i agenciament polític d’un cos subaltern migrant, l’eina sexual del qual és la base d’una anàlisi i crítica directa a l’heteronormativitat sobreimposada. Presenta un format de llibre objecte i, alhora, és multidisciplinari, perquè ha adquirit formes híbrides com ara la performance, l’escriptura online i l’spoken word, la instal·lació, el vídeo, la fotografia i un objecte musical en format casset. Hi col·laboren artistes sonors espanyols i peruans sota el segell Nuevo Sonido Nacional.

Frau Diamanda (Héctor Acuña) és una artista travesti audiovisual d’origen peruà resident a Barcelona des de l’any 2016. Traductora, escriptora, comissària independent, infectora cultural, DJ i actriu eventual, està especialitzada en art transgènere i performance multimèdia. Va cursar el Programa d’Estudis Independents del MACBA el 2017-2018 i fa uns anys que desenvolupa una escriptura travesti i d’estètica neobarroca des de la seva posició de migrant travesti sudaka.

Diego Falconí Trávez és un advocat enfocat en els drets humans i doctor en Teoria de la Literatura. És professor associat de l’àrea de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona i professor del Colegio de Jurisprudencia de la Universidad San Francisco de Quito. Les seves investigacions giren al voltant del gènere, la decolonialitat i les relacions entre literatura i dret. Va obtenir el premi Casa de las Américas 2016 en la categoria d’assaig.

Pol Comelles, àlies Hermanos Alquézar, és editor, escriptor i membre fundador de Colectivo La Máquina. És el responsable de la seva línia editorial, així com del comissariat d’exposicions.

Coberta del llibre "Escenas catalanas: errancias antropológico-sexuales". Un home pujat a una bicicleta per la sagrada familia mirant a dues persones mentre parlen

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.