Dissabtes 30 de maig, 27 de juny i 25 de juliol

Distàncies a fi de mes explora les noves formes de contacte en la distància, en un cicle de performance musical l’últim dissabte de cada mes durant el maig, juny i juliol. Les diferents actuacions s’adaptaran i intentaran resoldre la proximitat i/o distància de cadascuna de les fases de la desescalada del confinament.

Distàncies és un cicle mutable, d’experimentació, en el qual els artistes convidats –rebe, Chico Blanco, Ikram Bouloum, Jessica Boston i Desert– desafiaran el format físic del concert, presentant models mixtos en què l’element digital no és una alternativa, sinó que cadascuna de les propostes l’ha integrat en la seva mateixa concepció, alhora que els allibera de les limitacions de les parets del museu.

El cicle arrenca el dissabte 30 de maig amb rebe i Chico Blanco, dues de les figures més rellevants del que s’ha batejat com a «bedroom producer», artistes amb un món que sorgeix des dels límits de la seva habitació, on componen, produeixen i distribueixen la seva pròpia música. Visitarem l’habitació de la jove productora madrilenya rebe, que amb tan sols 23 anys ha creat un univers especial, una intimitat digital que funciona com a finestra per a les seves creacions, una mena de Björk interpretant Jeanette. En un altre punt geogràfic, Granada, l’artista Pablo Cobo, conegut com a Chico Blanco, és un dels referents de la nova escena urbana, amb una barreja de trap i ritmes del house i l’electrònica. Totes dues figures són clau per entendre una nova constel·lació de creació des de l’interior de quatre parets.

La segona sessió, el dissabte 27 de juny, tindrà com a nucli Ikram Bouloum. Experimentadora del so, ja al museu però encara sense públic in situ, Bouloum actuarà com a força centrípeta, parallamps hiperconnectat a una sèrie d’artistes que convergiran en el pla virtual i barrejaran les seves contribucions. Una peça que analitzarà la repetició per buscar-hi patrons familiars, donant protagonisme a la mescla, la veu i la identitat.

Distàncies a fi de mes es tancarà el dissabte 25 de juliol amb una performance de la mà de Desert. Els artistes buscaran una connexió a un nivell superior, una sessió d’hipnosi en la qual potenciar la paraula, la música i les sensacions presentant el disc This Feeling Is You. This Feeling Is You es el disc de la col·laboració entre Jessica Boston i Desert.

Comissariat per Dani Cantó

Dissabte MACBA gratuït gràcies a Uniqlo:
Dissabtes MACBA
Uniqlo
rebe "Sin título"

Programa

Activitat
Chico Blanco. Foto: cicutafilms

rebe i Chico Blanco

Activitat
Ikram Bouloum. Foto: Anxo Casal

Ikram Bouloum

Sense of time and discrepancy:  An experimental ode for a new center
Activitat
Jessica Boston & Desert. Foto: Crista Leonard

Jessica Boston & Desert

This Feeling Is You