Una finestra a la intimitat de dos dels creadors més representatius de la nova escena «dormitori». Sensibilitat al ritme de músiques tan diverses com la cançó lleugera o el trap house.

El cicle Distàncies a fi de mes arrenca el dissabte 30 de maig amb rebe i Chico Blanco. Aquestes dues figures són clau per entendre una nova constel·lació de creació des de l’interior de quatre parets. Amb tan sols 23 anys, rebe ha creat un univers especial, una intimitat digital que funciona com a finestra per a les seves creacions, una mena de Björk interpretant Jeanette. Chico Blanco és un dels referents de la nova escena urbana, amb una barreja de trap i ritmes del house i l’electrònica.

rebe

Rere el projecte rebe hi ha la productora madrilenya Rebeca Díaz, de tot just 23 anys, una artista capaç de dibuixar un univers nou i particular on l’amor i la intimitat es projecten com una finestra cap a l’exterior. Un món que aconsegueix plasmar en una complexa creació artística en la qual interpreta, produeix i dirigeix els seus propis videoclips. Propera i misteriosa, fràgil i empoderada, s’ha convertit en una de les artistes del moment amb treballs com el seu EP més recent, Recuerdos un poco antes y un poco después de conocer a 1 xico (el mío) (Snap! Clap! Club / Jeanne D’Arc, 2020), en què l’exploració de microsons permet comparacions amb Björk, Jeanette o Anna D.

https://soundcloud.com/rebe-rebe-rebe

Chico Blanco

Rere Chico Blanco hi ha el productor granadí Pablo Cobo, que combina les seves influències urbanes amb la música electrònica. House, eurodance o UK garage formen part d’un so que, després de sentir-lo, et deixa la sensació de trobar-te davant d’una cosa totalment nova. Com a DJ al costat de 8kitoo, mesclen tota mena de música de ball sense prejudicis al seu club MAREO, impossible de catalogar en un sol gènere de l’electrònica. Sempre buscant la innovació, el seu so avança a mesura que passa el temps i canvien les seves influències. Des de l’optimisme, les seves lletres reflecteixen l’esperit d’una generació que només vol ballar sota els llums de discoteca com una fugida d’aquest món distòpic que ens envolta. Realitat i melodies pop amb l’energia de la música dance i una actitud despreocupada.

Participants: Pablo Cobo AKA Chico Blanco, Pablo Ramírez AKA 8kito, Marcelo Oquendo AKA Puro Movimiento, Clara Gámiz i Alex Oquendo.

https://open.spotify.com/artist/7xLtt3vnhKGANQKpsaIMVa

Dissabte MACBA gratuït gràcies a Uniqlo:
Dissabtes MACBA
Uniqlo
Chico Blanco. Foto: cicutafilms