Aquest llibre proposa una reflexió entorn de la dansa experimental contemporània vinculada al camp semàntic del terme «destitució». Seguint la pista de les corporalitats dissidents que ha generat la tradició històrica de la dansa els últims cinquanta anys, el llibre planteja, des d’una perspectiva estètica, filosòfica i sociopolítica, la possibilitat d’una dansa separada de l’esquema neoliberal que regeix l’esperit emprenedor i la producció de subjectivitat.

En aquesta proposta, la dansa s’aborda com una categoria existencial vinculada a una experiència de llibertat que és fugitiva i que, mancada d’objectius, dona pas a un paradigma estètic que no s’ha d’interpretar com un tipus particular de coses (un plantejament escènic, un ballarí, un subjecte o fins i tot un procés social o artístic), sinó com l’experimentació encarnada d’una bretxa. El compromís de la dansa amb el futur (o la manca de futur) ha de forjar aliances amb la potencialitat i amb el no-res; ha d’implicar una forma d’atenció que propiciï un interval, un llindar, una corba, un parèntesi, un eclipsi, un buit. Una dansa amb una potència que cal aprehendre aquí, on ja està passant.

Paz Rojo (1974, Madrid) és coreògrafa, ballarina i investigadora. La seva activitat es desenvolupa a la cruïlla entre les pràctiques artístiques, la coreografia i la filosofia, punt de trobada a través del qual investiga la dansa com una pràctica dissident i transformadora. Actualment enllesteix el seu projecte doctoral de recerca artística anomenat The decline of choreography and its movement: a body's (path)way a la Universitat de les Arts d’Estocolm, Suècia. Acaba de publicar el llibre To Dance in the Age of No-Future amb Circadian (editorial sense fins lucratius), Berlín, 2019. 
 
Més informació a circadian i researchcatalogue.net

Activitat organitzada pel Festival SÂLMON<en col·laboració amb el MACBA.

Dissabte MACBA gratuït gràcies a Uniqlo:

Dissabtes MACBA
LifeWear Uniqlo
To Dance in the Age of No-Future

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68. 


Exposició