Carregant...

Siegesallee, 1991

Avinguda de la Victòria, 1991
Instal·lació, 175 x 45 x 45 cm

El futbol, ens recorda Francesc Torres, «és una derivació de l’esport ritual celta que consistia a disputar-se, a puntades de peu, el cap decapitat de l’enemic vençut». L’esport i la guerra tenen una llarga relació que es fa evident en la seva avinguda de la Victòria. Tant un com l’altre, ja des de temps antics, promocionen els mateixos valors de fortalesa física i de lluita, i també uns mateixos gestos, com explica Torres. «Gairebé tots els esports a les olimpíades clàssiques, per exemple, practicaven virtuts necessàries a la guerra de l’antiguitat. Lluita, salt, curses, llançament de javelina i pes, etc. No era res més que el que el soldat feia com a ofici en el camp de batalla.» Partint d’aquest paral·lelisme, diferents cascos esportius i militars componen una avinguda que tant pot ser la d’un equip d’esport desfilant amb un trofeu com la d’un exèrcit tornant de la guerra.


Fitxa tècnica

Títol original:
Siegesallee
Número de registre:
RT.0175
Artista:
Torres, Francesc
Data de creació:
1991
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Cascs militars i esportius en vitrines d'acer i metacril·lat
Dimensions:
175 x 45 x 45 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Francesc Torres, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.