Carregant...

La campana hermètica. Espai per a una antropologia intransferible, 2018

Mèdia-instal·lació, Mides diverses

La Campana hermètica. Espai per a una antropologia intransferible és el fruit d’un experiment mai assajat encara, en el qual l’artista i el museu s’han enfrontat al repte d’exposar un arxiu personal, de convertir-lo en instal·lació artística situant-lo dins l’espai expositiu. Es tracta de fer evidents i exposar a la llum pública aquells sediments de memòria, aquells desencadenants de pensament crític, aquells objectes testimonis de vivències intransferibles de l’artista que constitueixen un document antropològic. En nòduls, a manera de neurones intercomunicades per múltiples sinapsis, es desgranen els temes, els conceptes que conformen el món que ha originat les obres i els textos de l’artista: la història, la memòria mediatitzada per restes provinents de conflictes bèl·lics, joguines i eines d’aprenentatge dels patrons culturals hegemònics en el moment de formació de cada generació, entre d’altres.

Com Francesc Torres diu: «Ha calgut tot això per omplir més d’unes golfes i aquest espai del museu. Ha calgut tot això –i el que s’ha perdut pel camí– per posar en evidència el que configura de debò una manera de veure el món i de ser-hi. En definitiva, la matèria primigènia que, en el cas d’aquest artista servidor de vostès, ha acabat sent art.»


Fitxa tècnica

Títol original:
La campana hermètica. Espai per a una antropologia intransferible
Número de registre:
5757
Artista:
Torres, Francesc
Data de creació:
2018
Any d'adquisició:
2018
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Materials diversos
Dimensions:
Mides diverses
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació de l'artista
Copyright:
© Francesc Torres, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Àudios

FONS AUDIO #50. Francesc Torres