Carregant...

Newsweek Series #14, 1991

Sèrie Newsweek núm. 14, 1991
Fotografia, Tríptic. 170 x 375 cm.

La guerra com una expressió sofisticada de la violència recorre bona part de l’obra de Francesc Torres. Si la fascinació per la velocitat i la batalla forma part dels seus records d’infantesa, allò que de petit s’associava al joc ha estat objecte d’anàlisi crítica en bona part de les seves instal·lacions, composicions i dibuixos. A inicis dels anys vuitanta, Torres pren imatges d’automòbils luxosos com Cadillacs o limusines i també de tancs militars per analitzar el comportament de la cultura americana. Amb una gran economia de mitjans –són dibuixos acolorits– explora la iconografia d’aquest tipus de màquines que condensen el militarisme i la violència institucionalitzada de la civilització occidental. Amb referències explícites a la Guerra Civil, mostra l’associació entre màquina, velocitat, mort i erotisme.


Fitxa tècnica

Títol original:
Newsweek Series #14
Número de registre:
RT.0172
Artista:
Torres, Francesc
Data de creació:
1991
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia per blanqueig de colorants sobre polièster
Dimensions:
Tríptic. 170 x 375 cm. (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Francesc Torres, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.