Carregant...

Green Bubble, 1969

Bombolla verda, 1969
Fotografia, 4 fotografíes de 9 x 9 cm c.u.

A la segona meitat dels anys seixanta, i abans que la seva obra no derivés cap a la instal·lació i cap a una reflexió crítica sobre el poder i la memòria col·lectiva, Francesc Torres va realitzar una sèrie d’obres minimalistes plantejades com una indagació en formes i elements bàsics de la natura. Cal situar les seves estructures inflables en aquest context. En un cas, va sotmetre a l’acció de les onades una bombolla plena d’aire que havia pres una lleugera tonalitat verda. En un altre cas, va omplir amb boira una grossa estructura inflable. En una obra i en l’altra, elements com la gravetat, l’aigua del mar o l’aire interactuaven amb les peces segons la lògica de les lleis naturals.


Fitxa tècnica

Títol original:
Green Bubble
Número de registre:
3252
Artista:
Torres, Francesc
Data de creació:
1969
Any d'adquisició:
2008
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia cromogènica
Dimensions:
4 fotografíes de 9 x 9 cm c.u. (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Copyright:
© Francesc Torres, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.