La imatge de l’obra no està disponible on-line.

In the Place of Public: Airport Series, 1990

En el lloc del públic: sèrie Aeroports, 1990
Durant els anys vuitanta i noranta, Martha Rosler va treballar reiteradament sobre el tema de l’aeroport, aquest no-lloc que ha esdevingut un dels espais significatius de les formes de vida de final de segle. In the Place of Public: Airport Series comprèn un conjunt de fotografies amb les quals Rosler va realitzar diverses instal·lacions i vídeos. L’obra del MACBA consisteix en una instal·lació de dos canals de vídeo que mostren terminals d’aeroports i pistes d’aterratge. A través d’imatges sobre el sistema aeri internacional i els espais que hi estan associats –les terminals d’aeroport, amb els seus corredors, zones d’espera i panells publicitaris– i de l’ús de textos, Rosler explora la psicologia del vol, l’estètica arquitectònica dels aeroports, el paper del passatger i les estratègies adoptades per les companyies. Tot i ser espais allunyats de l’àmbit urbà, domèstic o industrial, reflecteixen formes de vida pròpies de la cultura occidental.

Fitxa tècnica

Títol original:
In the Place of Public: Airport Series
Número de registre:
3239
Artista:
Rosler, Martha
Data de creació:
1990
Any d'adquisició:
2008
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 240 min
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Copyright:
© Martha Rosler
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.