Carregant...

maig-68, 1968

maig-68, 1968
Material gràfic, 56 x 47 cm
Joan Rabascall va viure les revoltes d’obrers i estudiants als carrers de París el Maig del 68. A més de participar-hi activament, va crear obres que incorporen fotografies de la revolta i una col·lecció de cartells sorgits dels tallers populars. En aquesta composició, l’artista sobreposa il·lustracions d’objectes de consum damunt de fotografies de joves als carrers amb octavetes, papers ciclostilats amb missatges revolucionaris que es distribuïen al carrer. A més d’atacar el sistema burgès, les crítiques del Maig francès també s’adreçaven al circuit de l’art, a la idea d’autoria i a la mercantilització de l’obra artística.

Fitxa tècnica

Títol original:
maig-68
Número de registre:
2819
Artista:
Rabascall, Joan
Data de creació:
1968
Any d'adquisició:
2006
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Material gràfic
Tècnica:
Litografia òfset sobre paper
Dimensions:
56 x 47 cm (alt x ample)
Número d'edició:
Edició de 100
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació de l'artista
Copyright:
© Joan Rabascall, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.