Carregant...

Elecciones Show, 1977

Mèdia-instal·lació, Mides variables.

L’any 1977 es van dur a terme les primeres eleccions democràtiques a l’Estat espanyol després de la dictadura. Després de 40 anys de franquisme, els partits polítics, ja legalitzats, es van abocar a una campanya electoral històrica, recollida àmpliament pels mitjans. Amb la seva mirada sociològica, Joan Rabascall presenta alguns dels cartells electorals utilitzats i els posa en diàleg amb les imatges de dones nues promocionades pels mateixos mitjans. Uns mitjans que promovien una imatge de la dona com a objecte de la mirada masculina en el que es coneixia com el destape. Amb una gran habilitat compositiva, les associacions aconseguides per Rabascall en el seu Elecciones Show parlen soles. Des de París, Rabascall mirava cap a Espanya en els anys de la Transició, amb obres com Spain is different (1973-1977), Elecciones Show (1977) i Paisatges Costa Brava (1982).


Fitxa tècnica

Títol original:
Elecciones Show
Número de registre:
RT.0145
Artista:
Rabascall, Joan
Data de creació:
1977
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Triple projecció de diapositives digitalitzades, cartells electorals diversos i enregistrament sonor, 21 min 48 s
Dimensions:
Mides variables.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Joan Rabascall, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.