Carregant...

Paisatge Costa Brava (Carretera de Figueres a la Bisbal), 1982

Fotografia, 65 x 92 cm

Platges a vessar de cotxes, botigues de ceràmica a peu de carretera, cementiris envoltats de blocs d’apartaments, construccions abandonades... Quan Joan Rabascall va fotografiar el nord de la Costa Brava, l’estiu de 1982, el paisatge real no acabava d’encaixar amb la imatge idíl·lica que venien les postals i els operadors turístics. Plantejada com una reflexió entorn de la idea de paisatge, la seva sèrie Paisatge Costa Brava defuig el punt de vista i els tòpics habituals i situa la mirada en un insòlit fora de camp. Imprimint la paraula «Paisatge» en sis llengües damunt de la imatge, com si es tractés d’una postal a l’ús, Rabascall enfronta, d’una manera molt directa, costumisme i cultura de masses. O, si es vol, la construcció idíl·lica elaborada pel paisatgisme pictòric amb els arguments, devastadors, del turisme.


Fitxa tècnica

Títol original:
Paisatge Costa Brava (Carretera de Figueres a la Bisbal)
Número de registre:
3222
Artista:
Rabascall, Joan
Data de creació:
1982
Any d'adquisició:
2008
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Emulsió fotogràfica sobre tela
Dimensions:
65 x 92 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Copyright:
© Joan Rabascall, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.