Carregant...

Vierkantrohre Serie D, 1967 (2010)

Tubs quadrats. Sèrie D, 1967 (2010)
Escultura, 260 x 50 x 100 cm
Charlotte Posenenske va ser una de les poques artistes europees que va assumir els principis del minimalisme americà, al qual va aplicar una dimensió social i performàtica. Les seves escultures parteixen de la fabricació industrial i tracten de diluir el concepte d’autoria. Realitzades entre el 1967 i el 1968, van ser instal·lades en espais públics com un aeroport, una estació de tren, un banc, un mercat o una fàbrica. En tots els casos, l’artista va compartir la seva autoria amb els equips de fabricació i de muntatge de les peces, que van decidir la seva ubicació i modularitat. El realisme de la forma, la producció col·lectiva, la fi del subjecte i la crítica a la institució suposen la transposició objectual dels principis del moviment social generat entorn del Maig del 1968, que Posenenske va assumir plenament i que va condensar en el seu Manifesto de 1968. Propera als filòsofs de l’Escola de Frankfurt, després de deu anys de producció artística i convençuda que l’art no podria transformar el món, va abandonar-lo per dedicar-se a l’activisme i a la sociologia.

Fitxa tècnica

Títol original:
Vierkantrohre Serie D
Número de registre:
5269
Artista:
Posenenske, Charlotte
Data de creació:
1967 (2010)
Any d'adquisició:
2015
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Escultura
Tècnica:
Reconstrucció. Acer
Dimensions:
260 x 50 x 100 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Estate of Charlotte Posenenske/Burkhard Brunn, Frankfurt/M.
Recursos d'accessibilitat:
No

Recursos d'accessibilitat
Audiodescripció

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

La meva obra és el meu cos, el meu cos és la meva obra.
Helena Almeida