Carregant...

Vierkantrohre Serie D, 1967 (2010)

Tubs quadrats. Sèrie D, 1967 (2010)
Escultura, 6 elements de mides diverses
Charlotte Posenenske va ser una de les poques artistes europees que va assumir els principis del minimalisme americà, al qual va aplicar una dimensió social i performàtica. Les seves escultures parteixen de la fabricació industrial i tracten de diluir el concepte d’autoria. Realitzades entre el 1967 i el 1968, van ser instal·lades en espais públics com un aeroport, una estació de tren, un banc, un mercat o una fàbrica. En tots els casos, l’artista va compartir la seva autoria amb els equips de fabricació i de muntatge de les peces, que van decidir la seva ubicació i modularitat.
El realisme de la forma, la producció col·lectiva, la fi del subjecte i la crítica a la institució suposen la transposició objectual dels principis del moviment social generat entorn del Maig del 1968, que Posenenske va assumir plenament i que va condensar en el seu Manifesto de 1968. Propera als filòsofs de l’Escola de Frankfurt, després de deu anys de producció artística i convençuda que l’art no podria transformar el món, va abandonar-lo per dedicar-se a l’activisme i a la sociologia.

Fitxa tècnica

Títol original:
Vierkantrohre Serie D
Número de registre:
5270
Artista:
Posenenske, Charlotte
Data de creació:
1967 (2010)
Any d'adquisició:
2015
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Escultura
Tècnica:
Reconstrucció. Acer
Dimensions:
6 elements de mides diverses
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Estate of Charlotte Posenenske/Burkhard Brunn, Frankfurt/M.
Recursos d'accessibilitat:

Recursos d'accessibilitat
Audiodescripció

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.