La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Songdelay, 1973

Desfasament d'àudio, 1973

Wind i Songdelay són dues de les primeres performances dutes a terme per Joan Jonas a l’aire lliure, tant en entorns naturals com industrials. Wind, realitzada en una platja nevada de Long Island el 1968, és una de les seves primeres performances en què incorpora miralls. Diverses figures executen accions enigmàtiques lluitant contra el vent: cobertes amb màscares, caminen esquena contra esquena o es posen i es treuen els abrics. Enregistrat amb preses llargues, Jonas deixa que sigui el vent qui dicti els moviments dels intèrprets.

D’altra banda, el 1973 Jonas va recuperar la seva performance Delay Delay (1972) com a base per a l’obra Songdelay. L’acció original va tenir lloc en espais industrials abandonats vora el riu Hudson de Nova York i al riu Tíber de Roma. Jonas pren aquesta acció i la converteix en una peça d’experimentació fílmica: altera la profunditat de camp per mitjà de l’ús de lents diferents –un gran angular i un teleobjectiu– i juga amb un desfasament de temps entre la imatge i el so que arriba procedent de l’acció.


Fitxa tècnica

Títol original:
Songdelay
Número de registre:
2950
Artista:
Jonas, Joan
Data de creació:
1973
Any d'adquisició:
2007
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Pel·lícula de 16 mm transferida a vídeo, b/n, sense so, 19 min 40 s
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Joan Jonas, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.