Carregant...

Wind, 1968

Vent, 1968
La platja nevada de Long Island va ser l’escenari escollit per Joan Jonas per enregistrar una sèrie de figures amb moviments enigmàtics que lluiten contra el vent. Forma part de les seves primeres performances, que incorporaven l’ús del mirall i es duien a terme en entorns naturals o industrials. A Wind, parelles cobertes amb màscares caminen esquena contra esquena, altres es posen i treuen els abrics, i una parella amb mirallets cosits a la roba va apareixent i reapareixent durant tot el film. Enregistrat amb preses llargues, en blanc i negre i sense so, Jonas deixa que sigui el vent qui dicti els moviments dels intèrprets, que es mouen entre la coreografia, la cerimònia i la improvisació. Amb un llenguatge molt proper al minimalisme, aquesta pionera de la performance evoca així els inicis del cinema.

Fitxa tècnica

Títol original:
Wind
Número de registre:
2953
Artista:
Jonas, Joan
Data de creació:
1968
Any d'adquisició:
2007
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Pel·lícula 16 mm transferida a vídeo, b/n, sense so, 5 min 40 s
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Joan Jonas, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Vídeos

Imatges

Joan Jonas "Wind", 1968
Joan Jonas "Wind", 1968
Joan Jonas "Wind", 1968