Activitats Música i arts en viu

Chalkboard

Performance

06 maig al 29 juny 2019

Vista de la exposición

Vista de la exposición "Christian Marclay: Festival" (1 de julio-26 de septiembre, 2010, Whitney Museum of American Art) © Whitney Museum of American Art, 2010

La instal·lació interactiva de Christian Marclay Chalkboard (2010) convida els visitants a escriure notes, dibuixos o grafitis damunt un enorme pentagrama en una pissarra a escala arquitectònica. Posteriorment, aquesta «partitura» és interpretada per músics. Un cop enllestit un concert, s’esborra la pissarra i el procés torna a començar fins al següent. Tot i ser una peça de notació musical, l’obra subverteix la composició clàssica i la partitura convencional oferint aquest grau de llibertat tant al públic com als músics.

Programa

Programa (en construcció)
Lloc: Sales del museu
Preu: Gratuït amb l'entrada del museu. Sense inscripció prèvia.

Dates:
DISSABTE 29 DE JUNY, 18.30 h: Ferran Fages (guitarra elèctrica)
Ferran Fages (Barcelona 1974) és improvisador i compositor. En actiu des de finals dels 90, ha publicat una seixantena de referències discogràfiques en segells nacionals i internacionals. Ha fet concerts i tallers per Europa, Amèrica i Japó. Toca la guitarra, dispositius electrònics analògics i giradiscs acústic. Músic experimentador i curiós, explora, toca i compon reelaborant i redefinint les possibilitats tímbriques dels instruments. Sota la premissa menys és més, ha desenvolupat un treball de recerca amb la guitarra a partir de l'ús d'afinacions alternatives i la no utilització d'efectes. El seu so cru i sense embelliments és inversament proporcional als elements i recursos que empra.

► DIVENDRES 12 DE JULIOL, 19 h: Núria Andorrà (percussió)
Va obtenir el Títol superior de percussió a l’ESMUC i posteriorment va estudiar a la Staatliche Hochschule für Musik Karlsruhe, becada per l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Educación. Finalitzats aquests estudis, realitza el Màster en Música Contemporània a la mateixa universitat amb els professors I. Nakamura, J. Brener i Thomas Höffs. Actualment realitza els seus estudis de doctorat sobre “la improvisació lliure en la música contemporània”. Ha sigut artista resident a l’Ateneu Barcelonès i a l’Antic teatre i a la fundació Phonos. Actualment és la directora artística d’Improject, ensemble resident a l’ESMUC.

► DILLUNS 29 DE JULIOL, 19 h: Tom Chant (saxo)
Tom és un saxofonista i compositor nascut el 1975, resident a Barcelona. Ha estat investigant activament els processos d'improvisació lliure durant 25 anys, i ha col·laborat amb molts músics de reconegut prestigi internacional durant aquest temps, sobretot amb Eddie Prévost i John Edwards en un trio que ha gravat quatre discos des de 1997. Tom ha compost peces experimentals per a cor i conjunts petits, incloent el disc Stripped Abstract de 2017, un drone acústic i retrunyidor, que mostra els joves improvisadors de Barcelona. En una vida musical paral·lela, Tom ha estat membre de la banda de new jazz de The Cinematic Orchestra des de fa més de 20 anys.

► DIMECRES 18 DE SETEMBRE, 19 h: Barbara Held (flauta travessera)
Barbara Held és flautista i compositora i viu a Barcelona. La seva pràctica de músic de formació clàssica dóna prioritat a tota una vida de col·laboració, de treball interdisciplinari en relació amb altres artistes. Coneguda per la seva subtil exploració del material sonor, crea un treball sonor sensible i enfocat que exposa el detall de l'espai físic de l'escolta així com una gran atenció a com escoltem els cossos que es mouen a través del món. Ha creat un cos molt personal de repertori nou per a flauta d'artistes com Alvin Lucier, Carles Santos i Joan Brossa, i va ser flautista amb el grup Bowery Ensemble de Nova York, amb vincles estrets amb Cage i Feldman.

Contacte

Exposicions
exposicions@macba.cat

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Exposicions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.