Activitats Visites guiades

Parlem de "Al descobert o d’amagat"

Visita comentada

10 nov. 2018 al 16 març 2019

18 h

Ivana Franke. Disorientation Station (Black) 2016

Ivana Franke. Disorientation Station (Black) 2016

Parlem de... Al descobert o d'amagat amb Hiuwai Chu, Josep Perelló, Esther Gratacòs i Olga Subirós

El programa Parlem de vol generar espais de debat, a partir de les exposicions del museu, entre diferents agents i artistes de la ciutat i el públic que ens visita. És un espai de trobada que entén les exposicions com a poderosos dispositius activadors de la imaginació i generadors de discursos que sovint excedeixen les lectures previstes per la institució o preconcebudes per l’equip curatorial.

Es diu que tenim més coneixements de galàxies llunyanes que no pas del fons dels oceans. Podríem dir una cosa semblant sobre la nostra relació amb el futur: el futur llunyà de vegades ens pot resultar més familiar que el present profund.

Al descobert o d’amagat comissariada pel Raqs Media Collective, és com un jaciment en múltiples estrats que explora un concepte de futur en el qual dialoguen una miríada d'històries i geografies. D’aquesta manera es dona lloc a una pluralitat de possibilitats i indagacions que segueixen camins que s'entrellacen, s'entreteixeixen i exposen relacions entre objectes, sentiments i conceptes, alhora que tracen espais indeterminats entre ells.

Programa

9 DE MARÇ, a les 18 h: Parlem de fer i desfer la ciència íntima i participativa sobre Al descobert o d’amagat amb Josep Perelló, físic, professor de la UB i responsable d’OpenSystemsUB.
Què és coneixement? Què és recerca? On és la ciència? A partir de la pregunta i de la curiositat, la pràctica científica ha desitjat ser un esforç col·lectiu i un viatge sense fi per aixecar un coneixement pretesament objectiu i abstracte, sovint aliè al context. Mesures i aparells diversos procuren capturar-lo amb l’ús d’un llenguatge que inclou paraules estranyes com matèria, energia, temperatura, pressió, temps o velocitat. Sortint de la disciplina, el coneixement construït amb tots els seus ginys crea una profunda distància. Però les lectures i les interpretacions de tot allò que ens envolta sorgeixen i han sorgit dels qui han fet i fan ciència sempre de la més estricta vivència personal. Sempre necessitem el batec personal i individual per poder fer ciència. Podem aleshores pensar en una ciència íntima? Podem fer-la íntima? I quina és aquesta ciència íntima? L’hem de mantenir secreta? I, encara més, ara hi ha qui pensa amb un coneixement participat i participatiu per construir un coneixement compartit que sigui socialment valuós. Com es combina l’íntim i el col·lectiu? Partirem d’aquesta posició per fer i desfer plegats la possibilitat de la ciència íntima i participativa.

16 DE MARÇ, a les 18 h: Parlem d’art, màgia i tecnologia dins Al descobert o d’amagat amb Olga Subirós.


CULTURA

Inscripció

Entrada: Gratuïta amb inscripció prèvia.

Inscripció Accedeix-hi directament fent clic al botó.

Les persones no inscrites prèviament que hi vulguin participar, si queden places disponibles, cal que facin la inscripció a la recepció del museu. Accés per ordre d'arribada fins a completar l'aforament.

Disposem de bucles magnètics individuals (sol·liciteu-los a recepció). També podeu sol·licitar recursos d’accessibilitat visual (materials tàctils, audiodescripcions i acompanyament durant l’activitat). Més informació sobre visites guiades i altres recursos d’accessibilitat aquí.

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

Informació de contacte

Inscripció Accedeix-hi directament fent clic al botó.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Àudios

Exposicions

Activitats

 • Parlem de...
  Visites comentades a càrrec de diferents agents i artistes de la ciutat

Documents

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.