El Grup de treball de RWM va sorgir l’any 2016 com una senzilla proposta a l'equip més proper del projecte per passar temps junts, desaccelerar processos, compartir un espai físic i veure què passava pel camí. Un gest simple i generós: un cop al mes, onze vegades l'any, vam començar a trobar-nos esgarrapant temps de les nostres agendes per a cuinar i coincidir una estona. Abans, durant i després, compartim manies i metodologies, pensem en veu alta i ens ensenyem mútuament. I després de l'estar va arribar el fer. Amb l'hospitalari espai de la cuina del MACBA com a teló de fons, vam començar a pensar col·lectivament i políticament en l'edició sonora –què, qui, com i per què fem servir les tisores–, a parasitar competències i capacitats de les unes i les altres, i a imaginar llibreries de so pròpies com a eines d'aprenentatge distribuït a partir del que tenim a l'abast.

Primer van ser els sons de foley cec de “Colapso” –la nostra primera col·lecció de sons–, després ens vam posar a pensar en l'espai electromagnètic –i d'aquí vam aprendre a soldar els nostres primers sniffers i antenes– i a investigar la paleta sonora del gamelan del Museu de la Música de Barcelona. Va arribar la Covid-19 i vem evolucionar cap a un grup de lectura, sessions d’enregistrament i escolta col·lectiva. Sense deixar d'aguantar la respiració, tot just ara hem tornat a ajuntar-nos amb nous tallers i una residència a Phonos/UPF per fer créixer la nostra llibreria de sons.

Els membres del Grup de treball acostumen a ser:  Loli Acebal, Javiera CádizRicardo Cárdenas, Noela Covelo, André Chêdas, Antonio Gagliano, Roc Jiménez de Cisneros, Verónica Lahitte, Violeta Ospina, Tiago Pina, Quim Pujol, Anna Ramos, Txe RoimeserpanteaMatías Rossi, Núria Rodríguez, Anna Irina Russell i Albert Tarrats.

Saber-ne més

Sessió del grup de treball de RWM del mes de juliol. Foto: Gemma Planell

Imatges

Grup de treball RWM
Grupo de trabajo RWM
Grup de treball RWM
Grup de treball RWM
Grup de treball RWM
Grup de treball RWM
Grup de treball RWM
Grup de treball RWM
Grup de treball RWM
Grup de treball RWM
Grup de treball RWM
Grup de treball RWM
Grup de treball RWM

Aquesta activitat forma part d'Education from Below, un projecte amb el suport del programa Europa Creativa de la Unió Europea Europa Creativa.

logo- def- cofinanciado por el programa Europa Creativa de la Unión Europea
 

 

També et pot interessar...

Coses que passen... a Ràdio Web MACBA. Programa
10.05.2021

L'artista Enric Farrés Duran canvia les tornes i proposa que sigui Ràdio Web MACBA qui parli de la seva pràctica. Aquesta conversa —que no entrevista— és una pèrdua de temps, en el millor sentit del terme. És “el rastre d'una acció”. O de moltes accions.

Logo Ràdio web MACBA

Ràdio Web MACBA

RWM és un projecte radiofònic del MACBA que explora les possibilitats d'Internet i el mitjà de la ràdio com a possibles espais de síntesi i exposició.

Visitar Ràdio Web MACBA