Activitats Altres

Nit Brossa

Nit de portes obertes

12 des. 2017

19.30 h

Itinerari Brossa. Barcelona, 1979. © Colita. Dins Barcelona per Brossa (Itinerari antiturístic)

Itinerari Brossa. Barcelona, 1979. © Colita. Dins Barcelona per Brossa (Itinerari antiturístic)

«L’art m’interessa com a aventura. Quan hi ha una cosa que té unes lleis fixades, em deixa d’interessar. El veig com una aventura oberta.»
Joan Brossa

L’exposició Poesia Brossa revisa l’obra de Joan Brossa a partir d’aquesta premissa essencial. I aquest és també l’esperit amb què us convidem a la Nit Brossa, un recorregut especial pel museu amb tots els sentits.

Una nit per celebrar l’humor, el caràcter lúdic i la voluntat de transgressió que destil·la sempre el treball d’aquest autor inclassificable. Ens endinsarem en el seu univers, des de la lletra escrita fins als poemes visuals, acompanyats de performers que activaran les seves obres a les sales. Una nit poètica en què la intensitat emocional de Maria Arnal i Marcel Bagés, i la màgia del circ ens convidaran a perdre’ns una estona pel sorprenent món brossià.

Des dels primers llibres fins a les últimes indagacions plàstiques, passant pel teatre, la música, el cinema o les arts d’acció, Poesia Brossa presenta l’extensa i diversa producció de Joan Brossa procurant defugir l’immobilisme de les convencions museístiques i subratllant-ne tres aspectes que la singularitzen: l’oralitat, la performativitat i l’antipoesia. També es proposa recuperar un Brossa subaltern, que parla amb aquella veu baixa que reivindicava Cabral de Melo i que no té res a veure amb l’intimisme, sinó amb la condició de classe.

En el recorregut, a través de més de 700 obres, es revisiten les relacions de Brossa amb creadors com Joan Miró, Antoni Tàpies, Pere Portabella, Josep M. Mestres Quadreny o Carles Santos, i es posa en diàleg la seva poesia amb la d’altres artistes de la mateixa constel·lació: Marcel Mariën, Nicanor Parra i Ian Hamilton Finlay.

Consternats per la mort de l’amic Carles Santos. El 12 de desembre, NIT Brossa, el MACBA el recordarà amb la projecció “La tempesta” (2003) i “Visca el piano” (2006).

Programa

DIMARTS 12 DE DESEMBRE DE 2017, DE 19.30 A 21.30 h
Lloc: Sales d’exposicions i atri del museu

19.30 h Obertura de portes: Visita lliure a l’exposició Poesia Brossa
Activacions d’obres de Brossa a càrrec d’un grup de performers a les sales d’exposició

20.10 h Projecció de La tempesta i Visca el piano, de Pere Portabella, en homenatge a Carlos Santos

20.25 h Circ contemporani: Liquid Love, de Sergio González i Sílvia Capell

20.45 h Actuació: Maria Arnal i Marcel Bagés interpreten «La gent», composició basada en el poema homònim de Joan Brossa

Patrocinador principal d'activitats:

Inscripció

Entrada gratuïta. Aforament limitat.

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Exposicions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.