Dijous 15 de febrer de 2024

En el relat particular de la negritud ibèrica, des de l’esclavitud fins als nostres dies, el subjecte negre sempre ha estat violentat, relegat als marges, designat com a semihome; situat a la frontera entre l’humà i l’objecte, o l’humà i l’animal. La resposta a aquesta agressió incessant sobre els cossos negres ha estat la creació de comunitats de protecció i de solidaritat per poder sobreviure a l’hostilitat; espais informals, a vegades impredictibles, que sovint desafien l’statu quo i reforcen les agències negres; comunitats invisibles i una estirp de cimarronatge que s’ha anat succeint de manera cíclica, repetitiva, no monòtona al llarg dels segles. En aquesta trobada aprofundirem de forma experimental, a través de bretxes i esquerdes temporals, en comunitats de solidaritat negra de diferent índole sorgides a Espanya, des de la modernitat fins avui

Aquesta activitat es presenta en el marc de Cançó per a molts moviments, un experiment efímer en què la planta baixa del MACBA es converteix en escenari de trobades, converses i escoltes compartides. Comissariat per María Berríos i Sabel Gavaldon.

Participant

Tania Safura Adam
Amb el suport de
EU co founded logo - L'Internationale - 2024

Finançat per la Unió Europea. Les opinions i punts de vista expressats només comprometen a les seus/ves autors/es i no reflecteixen necessàriament els de la Unió Europea o els de l'Agència Executiva Europea d'Educació i Cultura (EACEA). Ni la Unió Europea ni la EACEA poden ser considerats responsables d'ells.

 Tania Safura Adam

L'activitat és presencial, però també pots seguir-la en directe des de la pàgina web del museu i al canal de YouTube.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.

 


Exposició