al

Els dies 17, 18 i 19 de juny el MACBA s'integra a la programació del festival de música avançada i art multimedia. Per aquest motiu l'exposició "Art i utopia" romandrà tancada i només es podrà accedir al MACBA amb entrada de Sónar.

Dins la programació del festival, enguany el MACBA acull:

SonarMàtica
I EXPOSICIÓ UNIVERSAL DE MICRONACIONS
Convent dels Àngels

Després de presentar les realitats creatives de Berlín, Londres i Hèlsinki, i d'haver celebrat els seus deu anys d'existència amb una mostra del millor art electrònic de l'última dècada, SonarMàtica canvia d'ubicació – Capella dels Àngels – per tractar un dels fenòmens culturals més interessants de l'actualitat: les micronacions.

Les micronacions –nacions inventades, territoris visuals, regnes de fantasia creats per particulars o col·lectius des de principis de la dècada dels setanta del segle passat– han experimentat una gran proliferació, sobre tot des de la irrupció d'Internet. Ambaixades i consolats digitals, fòrums de debat, organismes intermicronacionals, cibercomunitats i relacions diplomàtiques es multipliquen a la xarxa.

Amb aquest caldo de cultiu, l'escena artística ha anat cobrant una rellevància natural en la creació de micronacions: trobades com la celebrada a Finlàndia l'estiu passat sobre aquest tema i el protagonisme que hi assoliren artistes estretament vinculats al panorama de les músiques avançades fan inevitable que el festival dediqui un espai a aquest fenomen.

Per aquest motiu, l'any 2004 SonarMàtica celebra la 1ª Exposició Universal de Micronacions, una fira de mostres de caràcter internacional en què diversos artistes mostraran els seus propis projectes micronacionals.

Evrugo Mental State de l'artista terapeuta barceloní Evru, The Kingdom of Elgaland-Vargaland dels alemanys Carl Michael Von Hausswolff i Leif Elggren, State of Sabotage (SoS) del segell creatiu vienès Sabotage Communications, NSK - a state in time del col·lectiu de música industrial eslovè Laibach i Principality of Sealand, un dels projectes pioners d'aquesta escena, seran algunes de les micronacions presents a la mostra.

SonarComplex
Escenari
MACBA Planta 0

SonarComplex acull la part més experimental i arriscada de la programació de Sónar. "Noise", IDM, concretisme digital i extranys híbrids de pop amb la signatura d'artistes com Hans Appelqvist, Son Of Clay o Mike von Hausswolff.


Programa

Detalls, enllaços i informació a la pàgina oficial de Sónar.
Info/Booking
sonar [at] sonar [dot] es
Advanced Music S.L.
PO BOX 21.109
08080 Barcelona