En el marc del dia mundial de la lluita contra la sida (1 de desembre) i com a part de Fer història (es), cicle de dansa contemporània i performance, hem programat aquesta acció que proposa una reflexió crítica sobre les barreres físiques i afectives que establim en les nostres relacions amb els altres. El punt de partida són les paraules de l’activista Jon Greenberg sobre la sida, i la crisi social i cultural que es produeix des de principis de la dècada dels vuitanta. La seva proposta de «baixar barreres» i de donar cabuda a «allò altre» com a font de coneixement del món i de nosaltres mateixos ha generat un dispositiu d’escolta del propi cos i de comprensió per mitjà de la contemplació i l’exercici conscient del tacte. D’aquesta manera, en aquesta acció, els estudiants podran participar de sabers que continuen sent útils i pertinents, i que es van desenvolupar gràcies a tot el que es va aprendre durant la crisi de la sida.

Acció en el marc deThe Touching Community (projecte d’investigació i creació que Aimar Pérez Galí va posar en marxa el 2015, juntament amb Jaime Conde-Salazar).

Concepte i direcció: Aimar Pérez Galí; dansa: Dani Méndez Piña i Aimar Pérez Galí; text: Jon Greenberg; assessor en la investigació: Aimar Arriola; dramatúrgia: Jaime Conde-Salazar; so: Tirso Orive Liarte; il·luminació: Cube.bz; producció: ANTES

Coorganitzat:

L'Internationale. Our Many Europes. Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union
 

Our Many Europes és un programa de la confederació europea de museus "L'Internationale" i cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea. Els membres de L'Internationale (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Moderna Galerija (MG + msum), Ljubljana, Van Abbemuseum, Països Baixos, MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie, SALT Research and programs a Istanbul i Ankara, i el Museu Reina Sofia, Madrid) i els seus socis del National College of Art and Design y (NCAD), Dublín i Valand Academy (Gothenburg University) estan presentant més de 40 activitats públiques (conferències, exposicions, tallers) des d'ara fins a maig de 2022.

Foto: Alejandro Santaflorentina

Programa

DIJOUS 28 DE NOVEMBRE, a les 11 h

Preu: 80 € per grup

educacio [at] macba [dot] cat
Tel. 93 412 14 13