A finals de 2015, Aimar Pérez Galí comença una investigació sobre l’impacte que va tenir l’epidèmia de la sida en la comunitat de la dansa en el context espanyol i llatinoamericà. Apropiant-se de la pràctica del Contact Improvisation, iniciada per Steve Paxton, aquesta peça es construeix com un diàleg amb els fantasmes d’aquells que van marxar.

The Touching Community és una peça íntima i afectiva sobre la memòria, sobre els ballarins que van deixar de ballar massa aviat; sobre una comunitat que es va construir forta en un moment de gran debilitat, i sobre el tacte i el contacte com a eines de supervivència. Però sobretot és un treball que parla de l’amor, del canvi i de la por.
En el marc del cicleHacer historia(s) vol. 3, organitzat per La Poderosa.

Idea, direcció i textos: Aimar Pérez Galí; dansa: Óscar Dasí, Jesús Bravo, Jaime Conde-Salazar, Daniel Méndez, Aimar Pérez Galí; espai sonor: Oscar G.Villegas; espai escènic: Cube.bz

Aimar Pérez Galí desenvolupa la seva pràctica artística en el camp de la dansa i les arts en viu com a ballarí, coreògraf, pedagog, investigador i escriptor, sempre entenent el cos com a punt de referència i la dansa no com un fi en si mateix sinó com una eina de transformació crítica.

Activitat organitzada en el marc del cicle Hacer historia(s) vol. 3, un projecte organitzat per La Poderosa que pretén posar en contacte l’arxiu d’idees i experiències del passat amb el present per reflexionar, a través de la dansa, el cos, l’arxiu, la memòria, la identitat i el llenguatge, sobre el poder de la subjectivitat en abordar la historia i els relats en primera persona.

Coorganitzat:

L'Internationale. Our Many Europes. Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union
 

Our Many Europes és un programa de la confederació europea de museus "L'Internationale" i cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea. Els membres de L'Internationale (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Moderna Galerija (MG + msum), Ljubljana, Van Abbemuseum, Països Baixos, MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie, SALT Research and programs a Istanbul i Ankara, i el Museu Reina Sofia, Madrid) i els seus socis del National College of Art and Design y (NCAD), Dublín i Valand Academy (Gothenburg University) estan presentant més de 40 activitats públiques (conferències, exposicions, tallers) des d'ara fins a maig de 2022.

 
Foto: Siddharth Gautam Singh

Programa

DIJOUS 28 DE NOVEMBRE DE 2019, a les 20 h
Lloc: Capella MACBA
Preu: 8€

El mateix dia al matí, acció coreogràfica Un sistema que s'ensorra és un sistema que avança, per estudiants d’educació secundària.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68