El MACBA té l’honor de col·laborar amb Visual AIDS amb motiu del trentè Dia sense Art, i ho farà presentant STILL BEGINNING, un programa que consta de set curts que aborden la problemàtica de l’epidèmia persistent de VIH/SIDA i que han estat encarregats recentment a Shanti Avirgan, Nguyen Tan Hoang, Carl George, Viva Ruiz, Iman Shervington, Jack Waters/Victor F. M. Torres i Derrick Woods-Morrow. Els set curtmetratges tracten tot un ventall de temes que van des de les iniciatives per combatre l’estigma a Nova Orleans fins a la cultura del sexe en públic a Chicago, amb un èmfasi especial en l’activisme més actual contra la SIDA i la reproducció de converses intergeneracionals. El programa de curts, que recupera el recordatori de Gregg Bordowitz que «LA CRISI DE LA SIDA TOT JUST COMENÇA»,* prescindeix dels recursos narratius de resolució o conclusió per centrar-se en l’emergència constant que suposa el VIH/SIDA en el moment actual, alhora que repassa històries culturals rellevants de les tres últimes dècades.

En aquest enllaç trobareu informació addicional, les sinopsis i les biografies dels artistes: https://visualaids.org/projects/day-without-art-2019.

* The AIDS Crisis is Still Beginning (2019), de Gregg Bordowitz, es va poder veure recentment a l’Art Institute de Chicago. Feu clic aquí per escoltar els comentaris de Bordowitz sobre l’obra.

Visual AIDS es una organització sense ànim de lucre amb seu a Nova York que utilitza l’art per lluitar contra la SIDA, i ho fa provocant el diàleg, donant suport a artistes seropositius i construint un llegat, perquè l’epidèmia de la SIDA no s’ha acabat. El 1989, Visual AIDS va organitzar el primer Dia sense Art, en què emplaçava el món artístic a expressar els seus sentiments de dol i de lluita com a resposta a la crisi de la SIDA. Enguany se celebra el trentè Dia sense Art, i per commemorar-lo més de cent institucions d’arreu del món projectaran STILL BEGINNING amb la voluntat de reconèixer la important i necessària tasca d’artistes, activistes i actors culturals que han abordat el tema de la SIDA, i també fer èmfasi en la presència persistent de l’epidèmia.

En col·laboració amb:
Visual AIDS
Jack Waters/Victor F.M. Torres, "(eye, virus)", 2019. Cortesia de l'artista

Programa

DIUMENGE 1 DE DESEMBRE DE 2019, a les 19 h
Lloc: Auditori Meier
Entrada: Gratuïta

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68