Amb Jack Halberstam, Lucía Egaña Rojas i Javier Sáez.

El arte queer del fracaso (Egales, 2018) explica, amb exemples de la cultura popular –pel·lícules de dibuixos animats, còmics, etc.– i de l’art feminista que fracassar, en el sentit de no encaixar en les normes socials d’èxit o de gènere o en marcs heteronormatius, no és tan dolent. Al contrari, dona lloc a la creativitat i ens permet viure d’una altra manera, no heterocentrada o ciscentrada, sense sentir la pressió de la ideologia ianqui de l’èxit a tota costa.

Halberstam té la rara habilitat de descobrir espais o realitats polítiques incòmodes. Ho veiem, per exemple, en el complex i subtil capítol sobre els vincles entre l’homosexualitat i el regim nazi, o en el que tracta de la passivitat radical en cert tipus de sexe entre dones. També està present l’enfocament racial: el passat racista i esclavista dels Estats Units té efectes sobre les sexualitats actuals, però aquesta mirada acostuma a quedar fora del moviment LGBT majoritari.

La presentació del llibre comptarà amb la presència de l’autor, Jack Halberstam, a més del seu traductor al castellà, Javier Sáez, i de Lucía Egaña, comissària de l’Arxiu desencaixat.

El arte queer del fracaso"

Programa

DISSABTE 26 DE MAIG DE 2018, A LES 19 h
Lloc:
Auditori Meier. Accés per a persones amb mobilitat reduïda a través de l’edifici Meier (recepció del museu)

Activitat gratuïta
Conferència en castellà i anglès amb traducció simultània

CED: centredestudis [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68 / 93 481 79 05


Exposició


Continguts relacionats

Vídeos