Divendres 2 de desembre de 2022 i dimecres 31 de maig de 2023

Aquest programa genera espais de debat, a partir de les exposicions del museu, entre diversos agents i artistes de la ciutat i el públic que ens visita. És un espai de trobada que entén les exposicions com a poderosos dispositius activadors de la imaginació i generadors de discursos que sovint excedeixen les lectures previstes per la institució i l’equip curatorial.

Vista de l'exposició "Josep Grau-Garriga. Diàleg de llum"

Programa

Activitat
Vistes de la exposició "Josep Grau-Garriga. Diàleg de llum"

Parlem de… els environaments de Josep Grau-Garriga

Dimecres 31 de maig de 2023

En el context de la investigació del MACBA al voltant dels environaments de Josep Grau-Garriga, que presentem a la Torre del Museu, conversarem amb Josep Amorós i Maribel Vidal-Quadras, dues de les persones que van participar en diverses d’aquestes creacions col·laboratives que l’artista va desenvolupar a diferents indrets heterogenis arreu del món.

Activitat
Troços de teixits vermells penjats del sostre en una sala d'art

Parlem de... Josep Grau-Garriga

El tèxtil com a element artístic dipositari de contingut emocional
Divendres 2 de desembre de 2022

Coincidint amb la inauguració de la presentació de Josep Grau-Garriga. Diàleg de llum, Joël Andrianomearisoa conversa amb Esther Grau—filla de Grau-Garriga— sobre la significació i l’espai de la utilització del tèxtil en l’obra d’ambdós artistes.

L’ús d’aquest mitjà té, en l’art contemporani, intencionalitats, punts de partida, elaboracions, continguts i resultats molt diversos, i aquesta utilització pot ser interpretada i analitzada des de perspectives diferents. L’element tèxtil conté sempre, però, un aspecte sensorial que entronca amb l’experiència vivencial.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.


Exposició