Divendres 2 de desembre de 2022

Coincidint amb la inauguració de la presentació de Josep Grau-Garriga. Diàleg de llum, Joël Andrianomearisoa conversa amb Esther Grau—filla de Grau-Garriga— sobre la significació i l’espai de la utilització del tèxtil en l’obra d’ambdós artistes.

L’ús d’aquest mitjà té, en l’art contemporani, intencionalitats, punts de partida, elaboracions, continguts i resultats molt diversos, i aquesta utilització pot ser interpretada i analitzada des de perspectives diferents. L’element tèxtil conté sempre, però, un aspecte sensorial que entronca amb l’experiència vivencial.

Les obres de Josep Grau-Garriga i de Joël Andrianomearisoa es van exposar conjuntament per primera vegada a l’Art Gallery of New South Wales de Sydney, durant la biennal en aquesta ciutat l’any 2020. Aquesta coincidència, germen de l’actual exposició Josep le monde et moi de Joël Andrianomearisoa al Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani, suggeria un aspecte transversal en l’obra dels dos artistes: l’ús habitual d’elements tèxtils carregats de contingut emocional.

Des de llenguatges i codis propis, Andrianomearisoa i Grau-Garriga conflueixen en la representativitat del teixit, dins de les seves obres, com a signe d’experiències personals i col·lectives. Aquest paral·lelisme inicial i essencial s’inscriu en contextos generacionals i culturals diferents, i es desenvolupa en creacions artístiques de manera personal i pròpia al llarg de les seves carreres.

Troços de teixits vermells penjats del sostre en una sala d'art

Amb l'entrada d'aquesta activitat, es pot accedir gratuïtament de 18 h a 19 h, a la instal·lació Josep Grau-Garriga. Diàleg de llum, situada a les sales del museu. Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.


Exposició