Divendres 1 de març de 2024

La poesia, en la seva sonoritat inquietant, ha resistit i transcendit a les més inacceptables formes de la violència. És capaç de traspassar les «fronteres» idiomàtiques i visuals, establint xarxes indestructibles de solidaritat i comunitat. En moments com els actuals, quines són aquelles cançons que creen llaços i possibilitats davant de l’horror? Quins són els versos per venir, en aquell «Avenir» col·lectiu que som capaços de crear? Què ens diuen les seves lletres sobre aquelles generacions que ja no estan i aquelles que estan arribant? Què ens diuen de les diàspores agermanades i els exilis compartits, de la solidaritat continua? Convidarem a aquesta cançó col·lectiva des de les veus dins i fora de la Palestina resistent, dialogant amb veus d’altres territoris, agermanades en la seva lluita. Un cant col·lectiu a la vida i al Bon Viure des de territoris que avui estan sent devastats, però que malgrat això no deixen de lluitar des del material i el sensible.

Aquesta activitat es presenta en el marc de Cançó per a molts moviments, un experiment efímer en què la planta baixa del MACBA es converteix en escenari de trobades, converses i escoltes compartides. Comissariat per María Berríos i Sabel Gavaldon.

Participant

Nancy Garín
En col·laboració amb
Arts Santa Mònica - Logo
Amb el suport de
EU co founded logo - L'Internationale - 2024

Finançat per la Unió Europea. Les opinions i punts de vista expressats només comprometen a les seus/ves autors/es i no reflecteixen necessàriament els de la Unió Europea o els de l'Agència Executiva Europea d'Educació i Cultura (EACEA). Ni la Unió Europea ni la EACEA poden ser considerats responsables d'ells.

Nancy Garín i altres convidadis: Des del riu fins el mar, les cançons que necessitem escoltar

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.

 


Exposició