al

Ruta de Autor planteja contrastar dins l’espai públic algunes de les peces del Fons Xavier Miserachs que no s’han mostrat i que el mateix fotògraf va descartar per a les seves publicacions i exposicions. Fem un zoom a l’arxiu de Miserachs per treure al carrer material que no ha tingut tant protagonisme i que, tot i això, revela el procés de treball de l’autor i amplia les imatges que testimonien la transformació de la ciutat. Des del joc de la memòria, una mirada atenta i el reciclatge de les imatges procurarem observar la Barcelona d’avui.

Miserachs sense revelar és un passeig fotogràfic a dos temps. Té com a referent el context i les imatges fetes durant els anys seixanta i noranta. El recorregut s’emmarca en el període de gestació de Barcelona, blanc i negre (1964) i fa un salt a diverses preses de la ciutat dels anys noranta, on reapareixen alguns escenaris recurrents en l’imaginari del fotògraf: la Rambla, el Raval..., als quals s’afegeixen noves escenes del port. Proposem mobilitzar allò que la càmera havia aturat. El context canvia; les fotos i la gent també. Per això transitarem pels espais de Miserachs i farem sortir a la llum fotografies i diapositives que no han estat revelades.

Patrocinador principal d'activitats:
Estrella Damm
Miserachs sense revelar

Programa

- DISSABTES 14 DE NOVEMBRE I 12 DE DESEMBRE DE 2015, A LES 11 h;
- DISSABTE 16 DE GENER, A LES 17.30
- DISSABTE 13 DE FEBRER DE 2016, A LES 17.30 h - Aquesta visita comptarà amb un intèrpret en llengua de signes catalana.
- DISSABTE 12 DE MARÇ DE 2016, A LES 17.30 h

LLOC: Museu. El punt de trobada per iniciar la ruta és al taulell de recepció del Museu. La ruta es farà a peu i tindrà una durada aproximada de 3 hores.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68


Exposició