Divendres 8 i dissabte 9 de juliol de 2022

El Grec Festival de Barcelona i el MACBA presenten Idiota, una peça de caràcter íntim interpretada per Marlene Monteiro Freitas, una creació encarregada per una institució de Cap Verd i inspirada en les pintures de l'artista del país Alex da Silva (1974-2019). Amb aquest referent visual, ella ha creat una coreografia que transcorre dins d'una capsa: la de la famosa Pandora

Aquesta figura de la primera dona segons la mitologia grega porta, com l'Eva de l'imaginari cristià, el desastre a la humanitat. Ho fa en obrir una famosa caixa plena d'aquells mals que són responsables directes que homes i dones emmalaltim i morim. Però aquesta Pandora tan injustament considerada (el seu nom vol dir, si fa o no fa, "la que tot ho dona") no només allibera pestes i desgràcies, sinó que, amb la mort, allibera el naixement i, per tant, també porta al món la fertilitat. Un personatge, anomenat Idiota, s'escola dins la capsa per tal d'espiar l'Esperança i aquesta, amb l'ajuda de l'Agitació, el llançarà contra les parets i el reptarà a trobar una sortida entre finestres convertides en miralls i una porta que conté el seu autoretrat.

Marlene Monteiro Freitas, artista resident a Lisboa i originària de Cap Verd, és una de les creadores més personals que ha donat l'escena europea dels últims anys, autora d'uns espectacles basats en la dansa però sovint a mig a camí de la performance.

FITXA ARTÍSTICA
Coreografia i interpretació:
Marlene Monteiro Freitas
Assistència: Hsin-Yi Hsiang 
Espai: Marlene Monteiro Freitas, Miguel Figueira, Yannick Fouassier 
Il·luminació: Yannick Fouassier 
So: Rui Antunes 
Vestuari: Marlene Monteiro Freitas 
Producció: PORK (Soraia Gonçalves, Joana Costa Santos - Lisboa) 
Distribució: Key Performance (Stockholm)
Il·lustració: Marlene Monteiro Freitas 
Fotografia: Bea Borgers

Coproducció de
Logo El Grec 2022
Logo CNAD – Centro Nacional de Arte, Artesanato e Design
Logo Festival d’Automne
Logo Kunstenfestivaldesarts
Logo Wiener Festwochen
Amb el suport de
Theatre of Freiburg - Logo
Logo - Mattatoio – Azienda Speciale Palaexpo
Logo - Azienda Speciale Palaexpo
"Idiota" de Marlene Monteiro Freitas

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.