Dimecres, 29 de juny de 2022

“La majoria dels homes tenen, igual que les plantes, propietats ocultes que l’atzar posa de manifest”. François de la Rochefoucauld

Un nou any el MACBA col·labora amb el cicle de cinema Paradís Perdut, on l'art conflueix amb una idea expandida de jardí. Enguany com a acte d'obertura del cicle comptarem amb la projecció de Stop amb la presència del seu director, Stanley Sunday, seguida d'un concert de Doble Pletina.

A la VIII edició de Paradís perdut el jardí se’ns torna a presentar com a taula salvadora del continu naufragi de l’existència, però també com a lloc inquietant on la natura es revela de forma perversa.

Aquests són els dos grans temes que ocupen l’edició de Paradís perdut. D’una banda, el banc com a generador de múltiples històries. Un banco en el parque i Bancs públics parlen del jardí obert a tothom, democratitzat, un espai de convivència, intercanvi, repòs i petit teatre del món.

Tanmateix, com que el jardí continua essent aquell topos polièdric que reflecteix perfectament l’univers a qui serveix, parla també de la botànica com a ésser pervers i maligne que amaga darrere dels seus bells pètals les més baixes passions. Little Joe ens narra aquest món de la biotecnologia inquietant i aterradora. No obstant, aquesta realitat de distopia pot ser observada en clau d’humor, de comèdia negra, tal i com succeeix a The little shop of horrors o a Stop, les delirants aventures del grup musical Doble Pletina per carrers i parcs de Barcelona.
 
El llum s’apaga i comença, un any més, la màgia de passejar amb la mirada pels jardins heterotòpics del món.

ET IN ARCADIA EGO.

Organitza
Associació d'Amics del Jardí Botànic
Logo Bomarzo Garden Tours
Filmoteca de Catalunya
Logo Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Programa

Dimecres 29 de juny

 

19:00 h

Presentació a càrrec de Stanley Sunday, director de Stop, i Ignacio Somovilla, comissari de Paradís perdut

19:15 h

Projecció de Stop, Stanley Sunday, 2021, digital, color, so, VE, ESP, 55 min.

L’infortuni fa que el grup musical Doble Pletina sigui condemnat a fer serveis a la comunitat en un misteriós parc de Barcelona. El director Stanley Sunday desplega el seu univers singular, fantàstic i lliurement absurd en aquesta enginyosa comèdia musical protagonitzada per la banda barcelonina Doble Pletina. Stop inclou quatre cançons originals del grup, produïdes per Hidrogenesse. Veure tràiler.

20:15 h

Concert de Doble Pletina

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.