Curs escolar 2022 - 2023

Posar-se panxa amunt. Col·locar els braços a terra, a l’altura de les orelles. Empènyer fort tot el cos cap amunt. Veure-ho tot al revés.

En aquest curs comencem, amb l’artista Anna Irina Russell i la seva proposta Fer el pont, un projecte de recerca-acció en què planteja construir un espai comú des del joc i l’experimentació, investigant diverses formes de comunicació a través del cos i del gest. Cercarem algunes estratègies per tal d’estar, mirar i relacionar-nos amb el museu i el seu entorn d’una manera diferent, explorant les formes d’ocupar i transitar aquests espais per tal de procurar una mirada crítica als sistemes de vigilància i al control dels cossos i de la informació.

A càrrec d’Anna Irina Russell, artista, i Isaac Sanjuan, coordinador d’Educació i educador.

Informació pràctica:

 • Dates: a partir del 13 d’octubre del 2022
 • Dirigit a: joves a partir de 12 anys
 • Horari: els dijous, a les 17:30 h
 • Durada: 90 minuts
 • Preu: gratuït. Amb inscripció prèvia
 • Inscripció: per formar-ne part, poseu-vos en contacte amb isanjuan [at] macba [dot] cat (Isaac Sanjuan).

El grup de joves és un espai de llibertat expressiva, treball de col·laboració i trobada amb altres adolescents a partir de 12 anys. El grup busca noves maneres d’imaginar i habitar el museu per entrar-hi en relació des de l’acció, la pràctica, el cos i el gest. A través de l’intercanvi d’idees, afectes i experiències, obre un diàleg i una escolta entre la vida dels joves, la pràctica artística contemporània i el museu. La proposta l’acompanyen artistes que, a través de la seva pròpia pràctica i el coneixement del context artístic de la ciutat, recullen i vinculen els interessos del grup amb diverses pràctiques i, a més, els ajuden a entrar en contacte amb les exposicions i activitats del museu. Es tracta d’iniciar un camí obert al procés creatiu i a la perplexitat i la incertesa que ens provoca la pràctica artística. És una proposta que demana compromís i atenció sense estar renyida amb el lleure.

  Participant

  Anna Irina Russell
  En col·laboració amb
  Espai 12@16
  Amb el suport de
  Logo Fundación Jesús Serra
  Acció de l'artista Anna Irina Russell dins del projecte educatiu EN RESiDÈNCiA a l'Institut Doctor Puigvert (2021)

  Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de educacio [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 412 14 13.