Dimecres, 30 de novembre de 2022

Una edició més, el Dart, festival de cinema documental dedicat exclusivament a l’art contemporani, i el MACBA tornen a col·laborar, en aquesta ocasió per presentar l’estrena estatal del documental The Melt Goes on Forever. The Art and Times of David Hammons, dirigit per Judd Tully i Harold Crooks.

El documental explica la singular carrera d'aquest reconegut artista afroamericà, des de l’era de la rebel·lió de Watts als anys seixanta a Los Angeles fins a la seva rellevància mundial a l’escena de l’art actual. Un retrat exhaustiu, però gens intrusiu, de més de 50 anys de carrera de Hammons gairebé sense ell en pantalla, ja que va concedir escasses entrevistes a la premsa i tendia a evadir tots els professionals lligats a les estructures més visibles del mercat de l’art. La pràctica de David Hammons és una profunda crítica de la societat nord-americana i del món de l’art d’elit, una invitació a confrontar les fissures entre les races que busca anar més enllà de la cultura dominant. The Melt Goes on Forever és un ric repertori d’imatges d’arxiu i un evocador paisatge sonor que pinten la imatge completa d’un dels artistes més singulars del nostre temps.

El Dart se celebra en cinemes i a Filmin entre el 24 de novembre i l’11 de desembre. La resta de la programació, així com més informació, es pot consultar a dart-festival.com.

Organitza
Dart Festival Barcelona
Persona passejant per davant d'un cartell publicitari

Programa

18:00 h

Visita exclusiva a Cinthia Marcelle

Les persones amb entrada per a aquesta sessió podran gaudir d’una visita exclusiva a l’exposició de Cinthia Marcelle, participant en el sorteig obert a les xarxes socials del Dart i el MACBA.

19:30 h

Projecció de la pel·lícula

Projecció de The Melt Goes on Forever. The Art and Times of David Hammons, dirigida per Judd Tully i Harold Crooks. 2021, EUA, 101'. VOSE, arxiu digital.

Activitat en anglès amb subtítols en castellà. Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.