Dimecres, 1 de desembre del 2021

Una edició més, el Dart Festival i el MACBA tornen a col·laborar, ara per presentar l’estrena estatal del primer documental sobre David Wojnarowicz, tot plegat en una data tan assenyalada com l’1 de desembre, Dia Mundial de la Sida.

A Wojnarowicz: Fuck You Faggot Fucker, Chris McKim explora la vida de l'artista com si es tractés d’un collage, barrejant hàbilment els seus quadres, les seves fotos, les seves pel·lícules, i els missatges i les converses enregistrats amb records d’amics i familiars.

Dart és el punt de trobada entre el cinema i l’art a Espanya i l’Amèrica Llatina. És el primer festival de cinema documental dedicat a l’art contemporani, l’objectiu principal del qual és enllaçar la cultura i el coneixement amb el gran públic, i ho fa a través de documentals sobre fotografia, comissariat d’art, pintura, performance, arquitectura, moviments artístics i, en general, sobre art contemporani, parant especial atenció als artistes, els seus processos de creació i les històries que s’amaguen en els seus treballs.

Organitzat per
Dart Festival Barcelona
En col·laboració amb
Logo caja negra
Imatge del documental "Wojnarowicz: Fuck You Faggot Fucker"

Programa

19:00 h

Presentació a càrrec de Diego Marchante i Silvana Fiorese

19:15 h

Chris McKim, Wojnarowicz: Fuck You Faggot Fucker. 2020, 105 min. VOSE. EUA

A mesura que Nova York esdevenia l’epicentre de la crisi de la sida, l’art de David Wojnarowicz es tornava més irat i franc, i la seva poderosa manera de veure el món va tenir un impacte increïble en la lluita pels drets dels homosexuals. En aquesta exploració de la seva vida com si es tractés d’un collage, Chris McKim barreja hàbilment els seus quadres, les seves fotos, les seves pel·lícules, i els missatges i les converses enregistrats amb records d’amics i familiars.
21:00 h

Q&A amb Diego Marchante i Silvana Fiorese

 

Diego Marchante és activista transfeminista, artista transmèdia i docent. Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (UB), des del 2008 treballa com a professor d’Audiovisuals i Estudis de gènere a la Facultat de Belles Arts de la UB. El 2011 publica Archivo T, un arxiu dels moviments socials i les pràctiques artístiques que han abordat les qüestions de gènere i la sexualitat en el context espanyol des d’una perspectiva queer i transfeminista. La seva obra s’ha exposat a Can Felipa, Fabra i Coats, Sala d’Art Jove, CaixaForum, CCCB, MACBA i MNCARS.

Silvana Fiorese és una comissària i productora que treballa en la intersecció de les arts visuals, les imatges en moviment i l’art sonor. Des del 2008, gestiona la programació i producció de Lo Schermo dell’Arte (Florència). És cofundadora i curadora de Sonic Somatic. En l’àmbit sonor, també ha estat responsable d’edicions discogràfiques especials amb Michael Snow, Maurizio Nannucci / Zona Archives, Omer Fast, Schneider TM i l’Institut Internacional Andrej Tarkovskij. Així mateix, ha estat curadora associada de l’exposició NEAR + FUTURES + QUASI + WORLDS a STATE Studio (Berlín), en el marc del programa S + T + ARTS de la Comissió Europea.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.