al

Una vegada més el MACBA col·labora amb el Festival LEM que aquest any celebra la seva divuitena edició. La programació incorpora diverses línies temàtiques.

Una d'elles destaca i recupera l'obra del samplerista i compositor català Joan Saura, quan es compleix un any de la seva prematura desaparició. Aquest homenatge, que pretén ser també una reivindicació de la centralitat de l'obra de Saura en l'escena experimental catalana, arrenca amb la inauguració del LEM, al MACBA, el dimecres 2 d'octubre, amb un doble concert: el duet format per Nuno Rebelo i Anna Subirana, i Setsfree, la formació creada pel bateria Quicu Samsó, juntament amb vuit músics que treballaven habitualment amb Saura (Liba Villavecchia, Agustí Martínez, Eduard Altaba, Ramon Solé, Rafa Zaragoza, Xavi Tort, Néstor Munt, Benet Palet i altres artistes convidats), autors del disc que es publicarà pròximament.

Una altra de les línies temàtiques del festival és la commemoració del centenari de la publicació del manifest L'arte dei rumori del futurista Luigi Russolo, que s’ha convertit en un text fundacional de la música electrònica i experimental i dels moviments industrial i sorollista. Per aquest motiu, el LEM acollirà novament els actes relatius al Premi Internacional Luigi Russolo, que arriba a la seva XXVII edició, amb deliberacions del jurat internacional, el Premi Especial del Públic i la comunicació pública del palmarès que anirà acompanyada d'un altre doble concert. Així, el dijous 10 d’octubre actuaran al MACBA Théo Martelet, un compositor de quinze anys que s'ha convertit en la gran promesa de la música electroacústica a Europa, i Entre Vifs, grup destacat del moviment industrial europeu dels anys vuitanta i un dels pocs d'aquesta tendència que s'ha mantingut en actiu.

Homenatge al compositor Joan Saura en el primer aniversari de la seva mort

Programa

Dimecres 2 d'octubre, a les 21 h
Nuno Rebelo i Anna Subirana
Setsfree

Dijous 10 d'octubre, a les 21 h
Théo Martelet
Entre Vifs

Gràcia Territori Sonor
Del 2 al 10 d'octubre de 2013

Auditori MACBA.
Places limitades

Programes públics
programespublics [at] macba [dot] cat
Tel. 93 481 46 81